Çelik-İş Sendikası’nın Antalya Eğitim Semineri Sona Erdi

0
213

çelik-iş açıklama15Genel Başkan Gül; “İşçi Sınıfı Eğitilmiş Bir Kitle Olmalıdır”

Çelik-İş Sendikası, 15-18 Ocak 2015 Antalya’nın Lara İlçesinde, kapsamlı bir eğitim semineri düzenledi. Düzenlenen seminere Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Genel Sekreter Yunus Değirmenci, Genel Mali Sekreter Bayram Altun, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner ve sendikası üyesi işçiler katıldılar. Eğitim seminerinde Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu Sendikalar ve Sınıf Mücadelesi Tarihi, İşyeri Örgütlülüğünün Önemi ve İşyeri Temsilcisinin Rolü ve Örgütlenme Stratejisi konusuna değindi. Av. Jan Aras Arslan ise Hukuksal Mücadele, İş Kanunu, Sendikalar Kanunu ve İdari Hukuk konusunda katılımcılara bilgi verirken, İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Ali Rıza Tiryaki de İş Sağlığı ve İş Güvenliği hususunda önemli bilgiler sundu.

Toplantının açılış konuşması, Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner tarafından yapıldı. Öner, eğitim seminerlerinin önemine vurgu yapıp, eğitime devam edeceklerini ifade ederek, sözü Genel Başkan Cengiz Gül’e bıraktı.

Genel Başkan Gül, Çelik-İş Sendikası’nın tarihçesinden satır başları sunarak, 1980 ihtilalı öncesi ve sonrasında Çelik-İş Sendikası’nın işçi sınıfı adına önemli bir mücadele verdiğini ifade etti. Geçmişte yaşanan sıkıntıların çelik emekçisine güç verdiğine değinen Genel Başkan Gül;“Bugün İsdemir’de dik duran işçimiz efsane lider Metin Türker’in mücadeleci ruhunu yaşatmaktadır” dedi. Genel Başkan Cengiz Gül ayrıca her mücadelede, her grevde Hak-İş Konfederasyonu’nun yanlarında olduğunu bu nedenle Hak-İş Konfederasyonuyla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Çelik-İş Sendikası Zor İşleri Başarır

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül sözlerinin devamında ise  “Ünlü romancı Victor Hugo der ki; ‘Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz, biz yoksulluğu ortadan kaldırılmış insanlar istiyoruz. İşte bunu sağlamalıyız. Türkiye işçi sınıfının ciddi anlamda eğitilmiş bir kitle olması gerektiğini savunuyoruz. Bugün ülkemizde bu anlayışı aşmalıyız. Sermaye kesiminin para kazanmak en doğal hakkıdır ancak işçiye ne verileceğine tek başımıza karar vermek istiyor. İşçi sınıfını sürekli yardıma muhtaç kılmak istiyorlar. Türkiye’mizde yoksul olmasın istiyoruz. İşimiz zor, yolumuz uzun ama Çelik-İş Sendikasına da böylesine zor bir işi başarmak yakışır. Çelik-İş Sendikasının da çıkışı bu şekildedir.

çelik-iş açıklama16

Karabük’te bir avuç işçi limon sandıklarının üzerinde sendikamızı kurar ve en saf ve temiz istekler dile getirilir. Hiçbir ideolojik hedef olmaksızın işçilerimiz bir araya gelmiştir. Bugün, ne güzeldir ki, Türkiye’nin dört bir yanından gelen işçi kardeşlerimiz de, o limon sandıklarının üzerinden dile getirilen düşünceler konusunda Karabük işçisiyle aynı paydada bulunmuştur. İşte bugün bu çatı altında bizi bir araya getiren güçte budur” diye konuştu.

Arslan; “Örgütsüz İşyerlerinin Çelik-İş’e İhtiyacı Vardır

Genel Başkan Gül’den sonra Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Genel Başkan Arslan, konfederasyon bünyesinde yeni sendikalar kurulacağının müjdesini vererek; “İşkolunuzdaki diğer iki sendika da işçiyi temsil etmekten uzak durumdalar. Burada tek sendika Çelik-İştir. Rakiplerin gücü bizi korkutmamalı. Güce tamah edersek ortadan kalkarız. İnandığımız doğruları savunmaya devam edeceğiz. Mücadeleye soyluluk parayla sağlanmaz. Sendikamızın kendini yeni kılması ve çağın gerekliliklerine uyması gerekir. Çelik-iş Hak-iş ile bütünleşmiştir. Her sendika için 24 saat görev başındayız. Rakipleri gerçek anlamda sendika olarak görmüyoruz.

Hak-İş olmanın büyük avantajları var ama Hak-İş olarak bulunduğumuz yeri yeterli bulmuyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Konfederasyonumuzu kuranların mirasını geleceğe taşımak bizim boynumuzun borcudur. Bu süreçte Türkiye’nin en büyüğü olacağız. Bu arada sürekli yabancı sendika heyetlerini karşılıyoruz. Herkes ‘Siz öncülük edin’ diyor. Yeni bir sendika modeli oluşturmak zorundayız. Özellikle eski Osmanlı coğrafyasından sürekli olarak ‘bizimle ilgilenin’ talebi geliyor. Tarihimiz bizi bırakmıyor. Hak iş olarak bunlara da koşmaya çalışıyoruz. 6356 sayılı sendikalar kanunun geldiğinde, Hak-İş’e bağlı sendikaların sendikal barajı geçemeyeceğini söylüyorlardı. Çelik-İş Sendikasının baraj sorunun yoktur ve metal sektöründe örgütsüz olan iş yerlerinin Çelik-İş Sendikasına ihtiyacı vardır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here