Başkan Savaş; “Sosyal Belediyecilikte Kadınları Arka Planda Tutmadık”

0
97

bşb-kadın kolları1Bir takım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun eşi Suzan Dudu, Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Şevleda Uzun, Antakya İlçe Kadın Kolları Başkanı Bilgen Duman, il ve ilçe kadın kolları üyeleri Başkan Dokuzcan’a eşlik etti.

Türkiye’de ve dünyada kadınların aktif olarak siyasetin içinde yer almalarını gönülden desteklediklerini belirten Başkan Savaş, yaşam boyunca kadınların demokraside büyük önem taşıdıklarını ve demokrasiye önemli katkıda bulunduklarını kaydetti.

Kadını arka planda tutan bir toplumun hiçbir zaman gelişemeyeceğini ve sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde kadınları asla arka planda tutmadıklarını vurgulayan Başkan Savaş; “Yaptığımız her hizmette sivil toplum kuruluşlarımızın, kanaat önderlerimizin, muhtarlarımızın ve iş adamlarımızın fikirlerine kadın-erkek ayırt etmeden her zaman kulak verdik. Bundan sonra yapacağımız hizmetlerde de aynı anlayışı sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

Kadınların Tercih Seçimi Olacak

2015 yılının hem Türkiye siyaseti hem kadınlar açısından önemli bir yıl olacağına dikkat çeken Dokuzcan; “Gittiğimiz her ilde il ve ilçe kadın kolları başkanlarıyla birlikte 2015’e yönelik stratejilerimizi belirledik. Şiddetten, savaştan, ekonomik krizden etkilenenler en çok kadınlar oluyor. Bunların yaşanmaması ve daha huzurlu bir gelecek için 2015 genel seçimlerinin kadınlar için tercih seçimi olacak” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından HBB Başkanı Savaş, Başkan Dokuzcan’a ve beraberindeki heyete kardeşliği, barışı ve bereketi simgeleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin rozetini taktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here