CHP’li Yılmaz Şahutoğlu, İTSO Yönetimiyle Bir Araya Geldi

0
169

şahutoğlu-itso1“Siyasetçinin Görevi Yatırımcıya Huzur ve Güveni Tesis Etmek”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, yatırımcı açısından huzurlu ve güvenli ortamı tesis etmenin kuşkusuz ki siyasetçilerin temel görevi olması gerektiğine dikkat çekti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerini ekibiyle ziyaret eden CHP Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu tarım ve nakliye sektörüyle anılan Hatay’ın komşu Suriye ile yanlış dış politika yüzünden ağır darbe aldığını söyledi.

CHP’li Şahutoğlu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında mücadele ederken özellikle Hatay’a ilişkin 15’i aşkın projelerinin olduğuna da işaret ederek; “Ekip olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. Hatay’ın son yıllarda ekonomik açıdan gerilemesine dur diyecek, gelişimine ivme kazandıracak projelerimizi aday olduğumuzda kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

şahutoğlu-itso2

CHP olarak temel yaklaşımlarının büyük önderin ifade ettiği gibi, ‘Yurtta sulh Cihanda sulh’ ilkesi doğrultusunda davranışlar sergilemek yönünde olacağına vurgu yapan Dr. Şahutoğlu; “Kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi sağlıklı bir şeklide birbirinize güven ve sevgi duyarak hayata geçireceğiz. En az bunun kadar da önemli olan komşularımızla olan kötü gidişatı, olumsuz izlenimi, yurt dışından, Türkiye’ye bakış açısı ne yazık ki, son derece olumsuz bir noktada algılanır bir aşamaya gelmiştir. Yanlış politikaların bölge ekonomisine darbe vurur nitelikte olduğunu gözlemliyoruz. Bunlara ‘dur’ deme, bu yanlışları düzeltme adına Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapıyoruz” diye konuştu.

Temel hedeflerinin öncelikli olarak Hatay’da barış ve huzurun tesis edilmesi noktasında olduğunun altını çizen Dr. Şahutoğlu; “Çünkü hepimizin ekmek, su kadar gereksinim duyduğumuz en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi huzurlu ve barış dolu bir ortamda yaşıyor olmak, kuşkusuz ekonomik canlılık sağlama noktasında hamleler yapmak… Bunun için de bu huzurlu ortamın yatırımcı açısından huzurlu ve güvenli ortamı tesis etmek kuşkusuz ki biz siyasetçilerin temel görevi olmalıdır. Bu manada Hatay’a ciddi anlamda katkı yapacak bir insan olduğumu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

şahutoğlu-itso3

Şahutoğlu, Türkiye’nin komşularıyla bu kadar sıkıntı yaşayan, komşularına karşı yanlış yapan bir ülke pozisyonunda addedildiğini de sözlerine ekleyerek şunları kaydetti; “En bariz yakın komşumuz ve üç sene önce iyi ilişkilerin hepimizin meyvesini yediğimiz Suriye ile olan bu kötü ilişkiler, Suriye’ye, Mısır’a olan yaklaşımlar, Ortadoğu’da birçok ülkeye bakış açımız, bizim dış politikada yalnızlaşma ve bütün bu ülkelerle sorunlu noktada olmamıza neden oldu.”

Ticaret Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, Hatay için yapılacak projelerin çokluğuna dikkat çekerek; “O projelerin hayata geçirilmesi için öncelikle ekonomik güç lazım. Tabi ki hayallediğimiz, planladığımız projeler çok önem arz ediyor. Oda olarak bir buçuk seneyi geçti, biz de bir sürü proje başlıklarından bahsettik. Bu projeler bizim Odanın gücüyle hayata geçirilecek projeler zaten değil! Bu bölgeye kazanım sağlayacak, bu bölgenin ekonomisine katkı verecek her türlü projenin yönetim olarak biz her zaman destekçisiyiz. İnşallah sonuçlar istediğimiz gibi gelirse hep birlikte bu bölgeye hizmet ederiz. Biz hazırız. Vekil aday adayı Sayın Şahutoğlu’na da vekillik yolunda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here