Çelik-İş Sendikası’ndan Dörtyol Çalışanlarına İftar

0
88

çelik-iş dörtyol1Genel Başkan Cengiz Gül: “Yetki, Ufukta Göründü”

Çelik-İş Sendikası, Dörtyol ve havalisinde oturan İsdemir çalışanlarına bir iftar yemeği verdi. Fourway Hotel’in büyük yemek salonuna sığmayan konuklar için bir altta ikinci bir salonda servis açıldı. Dörtyol’da bulunan Fourway Hotel’de düzenlenen yemek dualarla başlayıp, dualarla son buldu. Düzenlenen iftar yemeğine, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası Mali Sekreter Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, Şube Sekreteri Mehmet Güngör, Şube Mali Sekteri Murat Kayış, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ender Keser, Şube Eğitim Sekteri  Rifat Alpboğan ve Çelik-İş üyesi işçilerle aileleri katıldılar. Genel Başkan Gül iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “Çelik-İş olarak yetkiye çok yakınız” dedi.

Yetkisizlik, işyerini sendikasız konuma getirir

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül; “Bildiğiniz gibi İsdemir’de çok çirkin bir mücadele yapılıyor. İsdemir işçisinin gelecekteki güvencesini, ekmeğini, sofrasındaki yemeğini bölmek ve çalmak isteyenlerle karşı karşıyayız. Ancak İsdemir işçisi dik duruşuyla bunu engelledi. Malum sendika ‘yetkisizlik’ önemli değil diyor. Oysa yetkisizlik sendikasızlık demektir. Yetkisizlik bir iş yerini sendikasız bir konuma getirmek demektir. Bir iş yeri sendikasız kalacak ve sen buna ‘yetkisizlik önemli değil’ diyeceksin. İşte bunların sendikal anlayışı bu, iyi tanıyın bunları. Bize bazıları soruyor ne yaptınız diye? Biz Çelik-İş Sendikası olarak % 40, % 35, % 37 zamları aldık. Grev öncesi sizleri kumpasçılar sizleri % 68 ve % 58’lere şartlandırdılar biz ise gerçekçi rakam olan % 30’a çok yaklaşarak o civarda bir zam aldık” şeklinde konuştu.

çelik-iş dörtyol2

Genel Başkan Gül konuşması sırasında güncel üye sayılarını da açıklayarak; “Bugünkü sayımız 3.045. Yetkiye çok yakınız. Yetki ufukta göründü… Diğer sendika siyaset, bölgecilik yaptı, aramıza fitne ve fesat soktu ama yine tutunamadılar. Daha güçlü bir Çelik-İş yaratılmasına vesile oldular. İsdemir Dörtyol çalışanları Dörtyol ve havalisinde Çelik-İş’in kalesini kale gibi tuttular. Burada Dörtyol İlk Kurşun Ekibi kuruldu. Bu ekip zımba gibi bir çalışma yürüttü halen de yürütmeye devam ediyor. Dolayısıyla ben İsdemir’in tüm çalışanlarına teşekkür ettiğim gibi İsdemir Dörtyol çalışanlarına da ekmeklerine, Çelik-İş Sendikası’na ve onurlarına sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Gül; “Bir kere daha Hodri Meydan çekiyorum…”

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül konuşmasının devamında ise sadece İsdemir’de değil metal kolunda Türkiye’nin her yerinde olmak şartıyla referanduma hazır olduklarını açıklayarak; “Buradan bir kere daha Hodri Meydan çekiyorum. Türkiye genelinde referandum yapalım. Referandum yaptığımız iş yerlerinde Çelik-İş % 50’nin altına düşerse biz oradan çekiliriz. Yüz binlik sendika buna gelemez. İşçi, bunlara dipçik zoruyla gelmiştir. Referanduma tüm Türkiye’de yapılmak üzere varız… İddia ediyorum bunlar İsdemir’de yetkiye başvuramayacaklar. Başvurdukları an gerçek sayıları ortaya çıkacak ve kandırdıkları işçilerin yüzüne bakamayacaklar. Bu nedenle yetkiye değil, yetkisizliğe başvuracaklar…” dedi.

çelik-iş dörtyol3

İstifanın, e-devlet üzerinden olduğunu bile bilmiyorlar…

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül konuşmasının son bölümünde ise istifa konusuna açıklık getirerek; “A Grup olarak bilinen bazı arkadaşlarımızı notere götürüp istifa ettiriyorlarmış. Bunlar o kadar cahil ki 7 Kasım 2013 tarihinden itibaren istifaların e-devlet üzerinden olduğunu bile bilmiyorlar. 3 Eylül 2014 de, Çelik-İş Sendikası tekrar yetkili sendika olacaktır. Ramazan ayınızı tekrar kutluyor, destekleriniz ve bizlerle beraber burada olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum, sağ olun, var olun” diye konuştu. Konuşmasını alkış ve sevgi gösterileriyle bitiren Gül daha sonra işçiler ve işçi aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here