Çelik-İş “E-Devlet Seminerleri”ne Sakarya’da Start Verdi

0
74

çelik-iş sakaryaÇelik İş Sendikası Genel Merkezi tarafından Sakarya’da düzenlenen eğitim seminerinde 6356 sayılı Sendikalar Kanunu kapsamında hayata geçirilen E-Devlet uygulaması anlatıldı. Sakarya’da startı verilen eğitim seminerine Çelik-İş’in örgütlü olduğu sendikaların ülke genelindeki temsilcileri katıldı.

Adapazarı Elmas Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan seminere Sakarya protokolü de eşlik etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Alişan, İşkur ve SGK yöneticileri, Ak Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve sendika yöneticileri katıldı.

“Daha da Büyümek Boynumuzun Borcu”

Seminerde konuşan Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik İş sendikasının hak ettiği yere mutlaka geleceğini ifade ederek “Bu süreçte özgün duruşumuzu destekleyen Hak İş’e teşekkür ediyoruz” dedi. Metal işçisinin duyarlı olduğunu anlatan Gül, “Burun sürtme, intikam alma çabalarına rağmen en canlı, en hareketli sendika haline geldik. Daha da büyümek boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Konuşmasında İsdemir ve Kardemir’den örnek veren Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Gül, “İsdemir’de %40’a imza attık, Kardemir’de de hedef % 42. Biz yürekli bir sendikayız. Zam istemeye de yüreğimiz yeter” dedi. Sendikaların 12 Eylül ve darbe yüzünden itibarsızlaştırıldığını öne süren A. Cengiz Gül, “Darbe kırıntılarının tamamen kalkmasını istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here