MKÜ’de Pek Çok Kalp Hastalığına Ameliyatsız Çözüm

0
66

mkü-kalpDoğuştan kalp hastalıkları arasında yer alan “Atriyal Septal Defekt” ve “Patent Duktus Arteriyozus” hastalıkları, açık kalp ameliyatı ile tedavi edilirken artık kansız bıçaksız şekilde şemsiye yöntemi ile çok kısa süre içinde tedavi edilebiliyor. MKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümünde şu ana kadar bahsedilen iki konjental kalp rahatsızlığı olan 20 hasta bu ameliyatsız yöntemle başarıyla tedavi edildi.

Erişkin çağda daha nadir görülen ‘’Ventriküler Septal Defekt’’ ise çoğu zaman açık kalp ameliyatı ile tedavi edilen bir hastalıktır. Ameliyatsız tedavisi ise sadece nadir tecrübeli merkezlerde anjio yoluyla kapatılabiliyor. Klinikte Şubat ayında Ventriküler septal defekt olan bir hastada ameliyata gerek olmadan anjiyo ile tedavi edilerek kalp deliği başarıyla kapatıldı. Bu hastaların tedavisi MKÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümünde randevusuz bir şekilde yapılıyor. Bu tedaviler kateter yoluyla şemsiye benzeri bir malzeme kullanılarak yapılmakta ve hastalar çok kısa bir süre içinde normal hayatlarına dönebiliyorlar. Hastalar için çok konforlu olan bu yöntem hastayı açık kalp ameliyatından kurtarıyor.

Hatay bölgesindeki diğer çok önemli hastalıklardan biri olan kalp romatizması nedeniyle kalp kapaklarında oluşan daralma da artık ameliyatsız bir şekilde kısa süre içinde düzeltilebiliyor. Kişiler son kontrollerden sonra ertesi gün evlerine giderek normal hayatlarına dönebiliyor.

MKÜ Kardiyoloji Bölümünde bu dünya standartlarındaki tedavi yöntemi de başarıyla uygulanarak kalp romatizması geçiren hastalar sağlıklarına kavuşturuluyorlar. Şu ana kadar birçok kalp romatizmasına bağlı kapak daralması olan hasta ameliyatsız bir şekilde başarıyla tedavi edildi.

Tüm bu işlemler MKÜ Kardiyoloji Bölümünde Doç. Dr. Adnan Burak Akçay ve diğer öğretim üyeleri tarafından başarıyla uygulanıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here