Çelik, Hatay’ı ve İlçelerini Tanıtan Boyama Kitaplarına Yenilerini Ekledi

0
180

kaan metin çelik2Şuana kadar on üç öykü, roman ve şiir kitabı yazmış olan İskenderunlu Yazarı Kaan Metin Çelik, Hatay ile ilgili hazırladığı 4 tane boyama kitabına da yenilerini ekledi. Çelik’in en son çalışmaları Belen, Dörtyol ve Arsuz boyama kitapları da okullar kapanmadan okuyucuları olan öğrencilere ulaştı. Hatay’ın bütün ilçelerini kapsayan boyama kitaplarına devam eden yazar Kaan Metin Çelik, sırada ise Kırıkhan, Antakya, Samandağ olduğunu ve bu kitapları da bitmek üzere olduğunu söyledi.

Bu kitapları çıkarmadaki sebeplerini açıklayan Yazar Çelik; “Geçmişten aldığımız Folklorik değerlerin tüketilerek değil, aksine artırılarak, gelecek nesillere aktarılması için mutlaka dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Türkiye’de bir ilk olan ‘Hatay ve ilçelerini boyayalım’ boyama kitapları, bulunduğu Hatay bölgesini çocukların ve yetişkinlerin daha iyi tanımalarını sağlayacaktır.

Ülkemiz hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişme beraberinde, değişmeyi de getirmektedir. Hatay ilimizde bu gelişim ve değişimden payına düşeni almakta 15 ilçesiyle hızlı, modern güzel bir büyük şehir olma yolunda ilerlemektedir.

Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek kaygısı taşımaktadır. İşte bunun için yeni yetişen genç nesille, böyle farklı akılda kalıcı ve kendi değerlerimizi tanıma ve sahip çıkmaları için sıra dışı boyama kitaplarını paylaşmanın gururu içindeyim” şeklinde konuştu.

Yazarın boyama kitapları şöyle; Hatay’ı Boyayalım, Belen’i Boyayalım, İskenderun’u Boyayalım, Arsuz’u Boyayalım, Payas’ı Boyayalım, Dörtyol’u Boyayalım.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here