Çavdır; “Kobane’nin Savunulması Özgürlük ve Barışın Savunulması Demektir”

0
125

kesk açıklama1İskenderun’da bulunan KESK’e bağlı sendikalar dün üstgeçitte toplanarak, kortej ve sloganlar eşliğinde Boyacılar Parkına yürüdüler ve burada 10 dakikalık oturma eylemi yaptılar. Burada KESK Dönem Sözcüsü Cüneyt Özbey Çavdır söz alarak; “İnsanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz” dedi.

Dün tüm Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştiren KESK’e bağlı sendikalar İskenderun’da da iş bırakarak, Kobane’de yaşananları protesto etti. Kortej sonunda Boyacılar Parkında toplanan KESK’e bağlı sendikalara Fikir Kulübü Federasyonu İskenderun temsilcileri de destek verdi. Burada bir bildiri okuyan KESK Dönem Sözcüsü Çavdır; “Ortadoğu’da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen ve Ortaçağ karanlığının 21. yüzyılındaki en acımasız temsilcisi olan eli kanlı İŞİD çetelerinin Kobane’ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insan yeni bir katliam tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu durum ile ilgili demokratik tepkilere yönelik en yetkili ağızlardan çıkan ‘misliyle karşılık verilecektir’ ifadeleri, siyasi iktidarın kendi halkına karşı resmen savaş ilan etmesi anlamına gelmektedir” diye konuştu.

kesk açıklama2

Kardeşliği Savunmak…

Yaşananlar karşısında sessiz kalmanın olayları onaylamak anlamına geldiğini savunan Çavdır; “Bugün ağır bir saldırı altındaki Kobane’yi savunmak, sadece Ortaçağ karanlığını temsil eden IŞİD barbarlığına karşı olmayı değil, aynı zamanda emperyalist güçlerin savaş ve işgal planlarına karşı halkların kardeşliğini ve demokratik geleceğini savunmak anlamına gelmektedir. IŞİD’in ve siyasi destekçilerinin giderek şiddetlenen saldırıları ve sokak ortasında işlenen cinayetler karşısında sessiz kalmak, yaşananları onaylamak anlamına gelmektedir.

IŞİD saldırıları ve katliamları karşısında tüm insanlık yeni bir sınavla karşı karşıyadır. Günlerdir insanlık için, halkların geleceği için direnen Kobane halkı hepimiz için, tüm insanlık için direnmektedir. Kobane’nin savunulması aynı zamanda insanlığın en temel değerlerinin, eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşliğin savunulması demektir.

kesk açıklama3

Biz özgürlük, barış ve kardeşliğin emekçileri olarak Suriye’de ve Irak’ta yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Sadece Kobane’yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için bugün (dün) tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz. IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm emekçileri, halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here