“Aklıselim Olalım ve Bin Yıllık Kardeşliğimizi Bozmayalım!”

0
73

mhp-turan bozkurt2MHP İskenderun İlçe Başkanı Bozkurt, Kobani Destek Eylemlerinde Yaşananları Değerlendirdi…

Kobani’de yaşanan olayları protesto etmek bahanesi ile ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan olaylar ile ilgili sağduyu çağrısı yapan MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt; “Siyasi liderler söylemlerine çok ama çok dikkat etmeliler. Bu olaylar bir ayaklanma provası niteliğindedir” derken, şiddetten hiç kimseye fayda gelmeyeceğini belirtti.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Bozkurt; “Bildiğiniz gibi üç gündür doğu ve güneydoğu olmak üzere bazı illerimizde ve ilçelerimizde vatandaşlar, Kobani bahanesi ile bazı sorumsuz siyasetçilerin söylemi ile sokak eylemlerine başlamışlardır. Şimdi buradan sesleniyorum; yakıp yıktığınız yerler hepimizin tüm ülkenin varlıklarıdır. Karşınıza aldığınız saldırdığınız emniyet güçleri kimden oluşuyor? Onlarda bu halktan oluşmuyor mu? Hepsi bizim ve sizin kardeşleridir. Onun için herkes aklını başına alsın! Özellikle siyası liderler söylemlerine çok ama çok dikkat etmeliler. Bu olaylar bir ayaklanma provası niteliğindedir” dedi.

Şiddetten Hiç Kimseye Fayda Gelmez!

Şiddete her zaman karşı olduklarını kaydeden Bozkurt; “Türkiye Cumhuriyeti kimliğini taşıyanların dili, dini, ırkı ne olursa olsun bizim kardeşlerimizdir. Bizler bunu böyle bildik, bunlarında bunu böyle bilmesi lazım. Kürt kardeşlerimiz bu ülkede asker, polis, öğretmen, imam, bakan, milletvekili, cumhurbaşkanı bile oluyor. Türk milleti sizi ayırmıyor ama bu yaptıklarınızla siz kendinizi ayrıştırıyorsunuz. Aklıselim olalım ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmayalım! Şiddetten hiç kimseye fayda gelmez” şeklinde konuştu.

Halkımız Sağ Duyulu Bir Şekilde Davranmalı!

Halka sağduyu çağrısında bulunan Bozkurt; “Devletimiz güçlüdür. Güvenlik güçlerimiz bu olayların üstesinden soğukkanlı bir şekilde gelir. Halkımız bu olayların içine girmemeli ve sağduyulu bir şekilde davranmalı, özellikle arkadaşlarımıza sesleniyorum bu olayların içinde olmayınız. Her türlü tedbiri emniyet güçlerimiz can siperane bir şekilde alıyor. Şimdi bu olayların çıkmasına sebep olanların acaba vicdanları rahat mı? Bu ölen vatandaşlarımızın vebalı kimde? Siz kamuoyunun takdirine bırakıyorum ve bu olayları şiddetle kınıyorum. Bu olayların sorumluları adaletin önünde mutlaka hesap vermelidirler” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here