“Çark Dönmeli, Hak, Nimet ve Külfet Dengesi Korunmalıdır”

0
173

çelik-iş ankara1DP Lideri Uysal ile EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan Grev Çadırını Ziyaret Etti

15 Temmuz’da greve giden İsdemir işçilerine anlaşma öncesinde bir destek de Ankara’dan geldi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan işçilere destek için ilimize geldi.

Beraberinde genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri, genel merkez yöneticileri ve beraberindeki heyet ile İsdemir’deki grev çadırına destek ziyareti gerçekleştiren DP Genel Başkanı Uysal, burada Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ve şube yönetimi ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Önde; “Bugün bizim için önemli bir gündür. Sayın genel başkan enerjisiyle, gençliğiyle bize katkı sunacaktır. Bugün grevimizin 22. günü, İsdemir yönetiminden taleplerimiz üretimden doğan hakkımızdı” dedi.

çelik-iş ankara2

Burada konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da; “Burada sendika ve şube olarak hak arayış mücadelenizde ortaya koyduğunuz birlikteliğin sizi başarıya ulaştıracağına inanıyorum. Ne işçi, ne işveren beraberinde ise ekonomi ve ülke kaybetsin istemiyoruz. Çark dönmeli, hak, nimet ve külfet dengesi korunmalıdır. Bu vesileyle muhataplarımızı sağduyuya, uzlaşıya ve çözüme davet ediyorum” diye konuştu.  Genel Başkan Uysal, daha sonra grev anı defterine duygu ve düşüncelerini yazıp, defteri imzaladı.

Gürkan; “Bu Mücadeleye Herkes Destek Vermelidir”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ise Hatay il ve İskenderun ilçe başkanları, Şair ve yazar Şennur Sezer, Yazar Adnan Özyalçıner, Tüm-Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Buruncu Çalı ve partililerle birlikte işçilere destek ziyareti gerçekleştirdi.

çelik-iş ankara3

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Metin Önde; “Yüzü emeğe dönük olan partinize teşekkür ediyorum. İl ve ilçe başkanınız sürekli yanımızda oldular” dedi.

EMEP Genel Başkanı Gürkan ise; “Çalışma şartlarınızın  ve ücretlerinizin iyileştirilmesi için yaptığınız grevi önemsiyoruz. İsdemir işçisi kazanırsa, Türk işçi sınıfı ve tüm emekçiler kazanacaktır. Çelik-İş yalnız bırakılmaya çalışılıyor. Bu mücadeleye ve dayanışmaya hemen herkes destek vermelidir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here