CHP Belen’den Çelik İşçisine Destek!

0
55

chp belen2CHP Belen İlçe Başkanlığı, Belen Atatürk Anıt Alanı önünde açılan Çelik-İş sendikası grev çadırını ziyaret etti. Ziyarete, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ile CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. CHP Belen Heyeti Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde başkanlığında işçilerle sohbet etti.

Ziyarette söz alan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel ve Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Çelik-İş sendikasının çıktıkları hak arayışı yolunda yanlarında olduklarını vurguladılar. Yüksel ve Edboğlu, zor şartlar altında çalışarak ekmek parasından başka bir derdi olmayan çelik işçisinin geleceğe daha emin bakma adına sürdürdükleri hak arayışını er veya geç işçilerin kazanacağını da ifade ettiler.

Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan CHP Belen İlçe Bilişim Sorumlusu Mehmet Bilen; “Yıllar boyu Cumhuriyet Halk Partimiz işçinin emekçinin yanında olmuş, sağ hükümetlerin sendikalaşmaya bakış açısı ortadayken, CHP in sendikalaşma yolunda hep bayrağı en üstte tutması, işçiye yani emekçiye verdiği önemi göstermiştir. Buna rağmen yıllar boyu işçiden gerekli desteği görememesinin de vurgulanması gerekmektedir. Bir tarafta oy verdikleri halde devletten gerekli desteği alamayan işçilerimiz, diğer yandan da işçilerimize sonuna kadar destek vermesine rağmen oy alamayan CHP. Bizler ekmeği ekmekçiye verilmesi hususunda hak ettiğimiz oyu da işçimizden isteyerek, ekmeği ekmekçiye tesliminin tahakkukunu beklemekteyiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here