Çalışkan, Cibuti Davet ve İrşat Cemiyetini Ziyaret Etti

0
171

saadet-cibutiSaadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan Cibuti temasları çerçevesinde “Davet ve İrşat Cemiyeti”ni ziyaret etti. Cemiyetin Genel Sekreteri Adem Mü’min Adem, Cibitu’deki dernek faaliyetleri hakkında Çalışkan’a bilgi verdi.

Dr. Necmettin Çalışkan ise bu organizasyon ile Cansuyu’nun Cibuti’deki ilk faaliyetleri olduğunu belirterek,  Türk halkının kardeşlik görevlerinin bir parçası olarak burada bulunduklarını, Kurban’ı bir basamak olarak görüp kardeşlik görevinin ilk adımını atmanın ve insanları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çalışkan, Batılıların bu topraklara sömürü için, kendilerinin ise kardeşlik gereği Cibuti’de bulunduklarını bildirdi.

Cibuti’de yetişmiş elemana ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirten Çalışkan, Cansuyu’nun kalkınmaya yönelik projelere önem verdiğini, amaçlarının bundan böyle de ülkenin kalkınmasına yönelik çalışmaları devam ettirmek olduğunu ifade etti.

Çalışkan ayrıca Cibuti’de ülke genelinde Arapça yayın yapan tek günlük gazete el-Karn (Asır) gazetesine geniş çaplı bir röportaj vererek, iki ülke arasında tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu, Cibuti’nin Habeşistan toprakları olduğu kadar, Osmanlı toprakları olduğunu belirterek, Türkiye ve yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here