Büyükşehir Meclisi’nden Vali Utku Acun’a Hemşerilik Beraatı

0
114

hemşerilik beratı1Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi’nden vefalı davranış. Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirmek üzere Meclis Salonunda toplanan HBB Meclisi, şehrimizin eski valilerinden Utku Acun’a Hemşerilik Beratı takdim etti.

Meclisin açılışında gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: “Daha önceki toplantılarda almış olduğumuz bir karar vardı. Hatay’da en uzun süre görev yapan, 25. valimiz Sayın Utku Acun’a Hemşerilik Beratı’nı takdim edeceğiz. Bu törenin gerçekleşmesi için Meclis’e ara vereceğiz” diyerek salondan ayrıldı. Başkan Savaş’ın bu açıklaması Meclis üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.

Hatay Eski Valisi Utku Acun ve şu anda valilik görevini yürüten Ercan Topaca ile tekrar salona dönen HBB Başkanı Savaş; “Bizi kırmayıp gelen valilerimize teşekkür ederim. Sayın Valimiz Ercan Topaca Bey de çok kısa önce Hatay’ımıza geldi ama Hatay’ın yapısını anlayıp bütün Hatay’ı kucaklayan, hepimize güven veren yapısıyla hepimizin saygısını kazandı. Bu iki kıymetli devlet adamını bu salonda görmekten dolayı çok mutluyum. Çalıştığı 6 yıllık dönemde tartışmasız herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Utku Bey’e Meclis olarak hemşerilik payesi vermek istedik ve bunu da şimdiki Valimiz ile beraber yapmak istedik” dedi.

hemşerilik beratı2

Başkan Savaş konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüye gelen HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Utku Acun’un özgeçmişini okudu. Daha sonra duygu ve düşüncelerini paylaşması için kürsüye çağrılan Hatay Eski Valisi Utku Acun: “Böyle bir günde, bu ortamda sizlerle birlikte olduğum için duygu yoğunluğu yaşıyorum. İnanın ne söyleyeceğimi bilemiyorum. 17 yıl sonra bana böyle bir onuru yaşattığınız için hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu ömrüme bir katkı daha sağladığınız için Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

Utku Acun’un sözlerinden sonra yerel yönetimler ve Hatay’ın yönetimi konusunda kısa bir konuşma yapan Hatay Valisi Ercan Topaca, böyle bir ortamda bulunmaktan ötürü yaşadığı mutluluğu belirtti.

Fahri Hemşerilik Beratı’nı HBB Başkanı Doç Dr. Lütfü Savaş ve Hatay Valisi Ercan Topaca’dan alan Utku Acun’un duygulandığı görüldü. Bunun yanında her iki valiye de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin simgesi olan, her yaprağında ayrı bir barış ve sevgi olan zeytin dalı rozeti hediye edildi. Ayrıca HBB Başkanı Savaş, Hatay Valisi Ercan Topaca’ya HBB Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘Osmanlı Belgeleri Işığında Antakya’ isimli kitabı hediye etti. Tören, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle tamamlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here