“Bugün Ülkedeki Olumlu Gördüğünüz Her İcraat Onun Eseridir”

0
82

Erbakan’ı Anma Programı Gerçekleştirildi…

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı  Dr. Fatih Erbakan,  Saadet Partisi Hatay il Başkanlığı’nın eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yıl dönümü dolayısıyla Antakya Saray Plaza’da düzenlediği “Erbakan ve Yeni Bir Dünya” konulu anma toplantısına katıldı.

Programın açılış konuşmasını Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan yaptı. Erbakan’ı anmanın değil anlamanın önemli olduğuna vurgu yapan Çalışkan; “Erbakan 21. asra damgasını vurmuş tarih yazan liderdir. Bugün ülkedeki olumlu gördüğünüz her icraat onun eseridir. Devlet dairesinin önünden geçmeye korkan adama devleti yönetme ruhu aşıladı. Koalisyon ortağı olmasına ve tüm engellere rağmen kısa süre içersinde çok büyük icraatlar gerçekleştirdi. Eğer tek başına 11 yıl Başbakan kalsaydı neler yapardı sizin takdirinize bırakıyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan ise konuşmasında Merhum liderleri Necmettin Erbakan’ın milli görüş hareketini çok sıkıntılı zamanlarda ve şartlarda başlattığını ifade ederek Erbakan’ı gerçek bir dava adamı yapan şeyin onun her zaman zora ve çileye talip olmasından ve davası, idealleri için gözünü kırpmadan fedakârlıkta bulunabilmesinden kaynaklandığını ifade etti ve Erbakan’ın hayatından kesitler aktardı.

Necmettin Erbakan’ın Türkiye’de ağır sanayi hamlesi başlattığını belirten Fatih Erbakan, “Başlatılan sanayi hamlesi sürdürülmüş olsaydı, Türkiye bugün dünyanın sayılı gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Diyarbakır’da uçak motorlarını üreten fabrikanın temelini atmıştı. Yüz bin nüfuslu Diyarbakır’da 15 bin işçi kapasiteli fabrika temeli ile işsizlik sorunu olmaksızın terör olayı da olmazdı” diye konuştu.

Semazen gösteriminin yapıldığı toplantıda Saadet Partisi Hatay Gençlik Kolları’na katılanlara Fatih Erbakan tarafından rozet takıldı.

Programa Saadet Partisi il yönetimi, ilçe başkanları, Gençlik, Kadın kollarının yanı sıra Eğitim-Bir-Sen Hatay Şube Başkanı Cevat Önal, Reyhanlı Belediye Meclis üyesi Yaşar Varlı, Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu (Bask) İl Temsilcisi Metin Yılmaz, Aşiretler Derneği Başkanı Nejat Özkan, İskenderun Mardinliler Derneği İskenderun Başkanı Salih Bayar ile birçok STK Temsilcisi, partili ve çok sayıda davetli katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here