Samandağlılar, Dayanışma Gecesinde Gönüllerince Eğlendi

0
223

İskenderun’da faaliyet gösteren Samandağlılar Derneği tarafından Grand Plazada dayanışma gecesi düzenlendi. Dayanışma gecesine CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, Samandağlılar Derneği Başkanı Cahit Altın, Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı, Antakya Samandağlılar Derneği yönetim kurulu üyeleri sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Samandağlılar katıldı.

Gecede ilk olarak söz alan İskenderun Samandağlılar Derneği Başkanı Cahit Altın; “2010 yılında kurulan dernek olarak kültür mozaiğini, kardeşlik sevgisini yaşıyor ve yaşatıyoruz. Samandağlılar Derneği olarak yaşadığımız şehrin güzelliklerini, örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

İskenderun Samandağlılar Derneği Onursal Başkanı Şekip Abacı ise; “Yaşadığımız bölge Suriye olayları nedeniyle ateş hattı içerisinde, dolayısıyla bu olayların bir an önce bitmesini, uzlaşı ortamının devam etmesini diliyorum. Dernek olarak amacımız Samandağ kültürünü, Samandağ insanının yaşam tarzını, Samandağ gelenek ve göreneklerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmaktır. Derneğimiz bunun yanında çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır” diye konuştu.

Geceye katılan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, Samandağ halkını ve yöreyi çok iyi bildiğini belirterek; “İskenderun’da yaşayan Samandağlı hemşerilerimizin her zaman hizmetindeyim. Bu geceyi düzenleyen yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan davetliler canlı müzik ve özellikle Hatay yöresinin sevilen sanatçısı Semir Yalçın’ın şarkı ve türküleri ile unutulmaz bir gece yaşadılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here