Bugün 68’ci Yılımızı Karşılıyoruz

0
76

Bugün evinize, işyerinize veya çalışma ofisinize ulaşan ‘İskenderun Gazetesi’nin bu nüshası ile 68’ci yayın yılımıza girerken, 20305’e varan sayımızla size ulaşmanın heyecanınızı ve gururunu bir kez daha tüm kalbimizle yaşıyoruz.

Anadolu’da gazete çıkarmanın zorluklarından tekrar-tekrar bahsetmek istemiyoruz. Bilinen bu zorluklara rağmen amacımız; bu zorluklara göğüs gererek, yayın hayatına ilk çıktığı günden bu yana hiç ara vermeyen Hatay’ın en eski gazetesinin, yine hiç ara vermeksizin devam yayınına devam etmesini sağlamaktır.

Yayın hayatına başladığı 23 Temmuz 1947’den bugüne günlük olarak ara vermeden yayınlanmayı sürdüren İskenderun Gazetesi, hiç kimsenin güdümüne girmeden, doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik politikasını da bugüne kadar sürdürmüştür.

Bundan sonraki yayın hayatımızda da mağdurun yanında olup, haklarını savunacağımızı, sessizlerin sesi olup, kamuoyunu doğru bir şekilde aydınlatacağımızı, doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, kanun ve yasaların öngördüğünce, her zaman öncü olarak gördüğümüz bu politikalarımızı sürdüreceğimizi siz sevgili okurlarımıza 68’ci yılımıza girdiğimiz bugünde bir kez daha deklare etmek istiyoruz.

Şunu gönülden söyleyebilirim ki, 68 yıllık süregelişte, kimselere kulluk etmedik, kimselere köle olmadık ve dalkavukluk yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Ezilmişlerin yayında olacağımızı, onlara gereken desteği vereceğimizi, zalimlerin karşısında dik duruşumuzu her zaman için sergilemeyi sürdüreceğimizi belirtmekte de fayda görüyorum.

Yerel basın, halkın çıkarlarına ve milli menfaatlere aykırı düşemez. Çünkü o milletin ta kendisidir. Halkın sesi, nefesidir. Halk olmadan yerel basın olmaz!

Demokrasilerin de olmazsa olmazı durumunda olan yerel basın kuruluşları, halk ile devlet arasında bir köprü görevi gören önemli kuruluşlardır. Toplumun sesinin yanı sıra, gözü ve kulağıdır. Bizler de objektif duruşumuzla ve basın yayın ilkelerine uygun olarak yıllardır sürdürdüğümüz yayın politikamızı bugünden sonra da sürdürmeye ve halk ile devlet arasındaki köprü görevimizi layıkıyla ifa etmeye çalışacağız.

Anadolu’da yerel gazete çıkarmak ve 68 yıl gibi uzun bir süre de yayın hayatını başarılı bir şekilde devam ettirmek, büyük bir özveridir. Yerel gazetelerin yaşam kaynağı ve ana gıdası, sadece resmi ilanlar ve yöre halkının, kurum ve kuruluşların, esnaf ile sanatkârların vereceği reklamlardır. Abone sistem çok düşük seviyede işlemekte, basılan nüshaların yarısından fazlası ücretsiz olarak elden çıkmaktadır.

İşte bu özveri sonunda geldiğimiz nokta, bu süreçte yanımızda olan sevgili okuyucularımızın da desteği ve güveni sonunda 68’ci yılın haklı “gurur” noktasıdır.

Bundan sonraki yayın hayatımızda da siz sevgili okurlarımızın yanında olacağımızı belirtirken, daha nice yılları da hep birlikte karşılamamız dileği ile sevgi ve saygılar sunuyorum.

Teşekkürler İSKENDERUN!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here