“Bu Ülkede Demokrasiden Bahsedilemez!”

0
92

samandağ panel1Samandağ’da ‘Türkiye’de Siyasal Durum Paneli’ Düzenlendi

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Evvel Temmuz Festivali kapsamında “Türkiye’de Siyasal Durum” Paneli, Deniz Sitesi Akdeniz Kafede yoğun katılımla gerçekleştirildi. Paneli Hatay İHD Şube Başkanı Mithat Can yönetti. Panele, Halkevleri Genel Başkanı  Oya Ersoy, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ve ÖDP PM üyesi Ozan Sürer katılımcı olarak katıldılar.

Türkiye’de sosyalist hareketin istendiği noktada olmadığını söyleyen ÖDP PM Üyesi Ozan Sürer, Cumhurbaşkanlığı seçiminin gayri meşru ve eşit olmadığını söyleyerek; “Türkiye’de 11 TV kanalı Tayyip Erdoğan için çalışıyor. Konuklar Tayyip Erdoğan için çalışıyor. Televizyonlar Tayyip Erdoğan’ı 2 saat, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu 5 dakika, Selahattin Demirtaş’ı ise 1 dakika gösteriyor. Türkiye’nin vaziyeti ve  demokrasisi bu! Hırsızlardan bir başbakan olamaz. Evlerinde kutu-kutu para çıktığına tanıklık ettik. AKP hükümeti örtbas etmek için savcıları, polisleri attı. Bu ülkede demokrasiden bahsedilemez” şeklinde konuştu.

samandağ panel2

Halkevleri Genel Başkanı  Oya Ersoy da; “Gezi şehitlerini rahmetle anıyorum. Gezi şehitleri eşitlik, adalet, hak ve özgürlükler için öldüler. Haziran’da insanlar Özgürlük için sokaklara döküldü.  Haklarını arayan talepler oldu. Şu ana kadar gelişmeler yetersiz ve işin başındayız diyebilirim. Türkiye’den 3 bin militan  IŞİD’a katıldığını görüyoruz. Bunlar hem ülkede hem de bölgede ciddi anlamda tehlike demektir. AKP hükümeti  Suriye, Libya politikasında vizeleri bilinçli  kaldırdı ve bu ülkelerin dağılmasına zemin hazırlayarak cihatçı çeteleri bu ülkelere soktu. Bu bölgede Alevi Sünni çatışması yaratmak isteniyor” dedi.

Panelde son olarak söz alan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek ise; “Gezi şehitleri yüreğimizde yaşıyor. Onları rahmetle anıyorum. Aleviler bu ülkede hep yok sayıldı. 500 yıllık Osmanlı İmparatorluğunda Aleviler hep katledildi. Türkiye’de yarın ne olacağımız belli değil” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here