“Bu Önemli Gün, Onlara Olan İnancımızın Sembolüdür”

0
6

Kaymakam Demiryürek’ten 23 Nisan Mesajı!
“Bu Önemli Gün, Onlara Olan İnancımızın Sembolüdür”

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde millet iradesinin kararlılığıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunun yaşandığına dikkat çeken Kaymakam Demiryürek; “23 Nisan; Aziz Türk milletinin, istiklali ve istikbali yolunda en zor sınavını verdiği dönemde millet iradesinin tecelli edeceği Meclisimizin açılması ile kendi geleceğini tayin etme konusunda tek söz sahibinin yine kendisi olduğunu ilan ettiği gündür ve Milli varlığımızın en değerli ve gurur verici anlarından biri olarak medeniyet tarihine geçmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ sözleri ile daha da anlam bulan bu önemli gün, yarınımızın emanetçileri çocuklarımıza verdiğimiz değer ve onlara olan inancımızın da sembolüdür. Bizim adımlarımızın sonuçları onların yarınları olacaktır. Bu farkındalıkla, çocuklarımız için şehitlerimizin mirası vatanımızı, en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak, çalışarak ve üreterek daha ileriye götürmek ortak gayemizdir.

Milletimizin bağımsızlık mücadelesi 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulmasıyla taçlanmış, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilan edilmiştir. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ulusal iradenin kurulmasında ve korunmasında emeği geçen bütün aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!” ifadelerini kullandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here