Bu Kafayla Çok Zor (1)

0
40

Değerli okurlarım, bu Dünya Futbol Şampiyonasına yani 2014 Dünya Kupasına çok önem veriyorum. Daha önceki yıllarda oynanan ve zevkle izlediğimiz kupalarla uzaktan yakından ilgisi yok sözlerimin. Şu aşamada futbol maçları devam ediyor ve futbol için neler gerekliyse her şey var bu karşılaşmalarda.

Hemen ilave etmeliyim ki Brezilya-Meksika müsabakaları ses getirdi ve de Meksika Milli Takımında oynayan Dos Santo ile Brezilya Milli Takımında top koşturan Jo bir dönem Türkiye’de Galatasaray’da futbol oynamışlardır. Onları acele göndermiştik. Mukaveleleri sona erdiğinden değil, beğenmemiştik.

Biz futbolda önemli bir ülkeyiz, o kadar önemli bir ülkeyiz ki belki de 2014 Dünya Kupasında final oynayacak iki takımın değerli oyuncularını neyimize güvenip gönderdik anlamak mümkün değil.

2014 Dünya Futbol Şampiyonasına çok önem verdiğimi söylemiştim ya şu ana kadar oynanan dünya kupalarının çoğunu ekranlarda izleyebilme şansına sahip oldum. Tribünlerde oturup izleme şansım olmadı. Buna da şükür. Büyük ekranlarda idare ediyoruz.

Aslında şunu demeye çalışıyorum. Diyelim ki 2014 Dünya Kupasını sonuna kadar sektirmeden izledik ve şampiyonu tanıdığımızı farz edelim. Ya 2018? O Şampiyonaya kadar kocaman tam dört yıl var, kocaman-kocaman dört tane yıl, kim bilir o yıllara neler sığacak? O günleri, yani 2018 Dünya Futbol Şampiyonasını gören canlar sevinsin. Doğruyu söylemem gerekirse hiçbir şeyin garantisi yok. Ancak bizim kuşak yere sağlam basar, bu nedenle de o güzellikleri görebiliriz diye düşünüyorum. Aydın Boysan Ağabeyimiz 94’üncü yaşını kutladı. Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Bizler de O’nu izleriz.

“Bu Kafayla Çok Zor” diye bir başlık attım. Bu başlığın oynanmakta olan dünya kupasıyla uzaktan yakından bir ilgisi yok. Okurlarımın benden istediklerini mutlaka bir tarafa not ederim. Hepsini aklımda tutmam mümkün olmuyor da ondan… 2014 Dünya Kupası sona erdiğinde yarım asır önceki anılarımı da içine katarak sizlere geniş bilgiler sunacağım, bundan da çok mutlu olacağım.

Şimdi, tırnak içine aldığım istekleri teker-teker açıklayalım. Kadın ve spor! Kondisyon ve canlanmak için neler yapmalıyım? Futbolun centilmenliği! Kadınlarda diyetin ve sporun önemi! Şiddet olaylarında taraftarın konumu! Futbol neden sanattır? UEFA’nın politikası vs… Bunlar neden (şimdilik) istenen hepsini yanıtlayacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here