“Bu İddia, Bölgesel Güvenliğimizi Tehdit Eder Niteliktedir”

0
64

refik eryılmaz13Milletvekili Eryılmaz, IŞİD Militanlarının Üzerinde “Makine Kimya Endüstrisi” Damgalı Mühimmat Bulunduğu İddialarını Meclise Taşıdı…

CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, IŞİD terör örgütü militanlarının üzerinde yakalanan “Makine Kimya Endüstrisi” damgalı mühimmatları TBMM gündemine taşıdı.

Milletvekili Eryılmaz Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Ulusal ve Uluslararası basın kaynaklarına yansıyan IŞİD terör örgütünün elinde, “Makine Kimya Endüstrisi” damgalı mühimmat olduğu iddialarına yanıt aradı.

Erbil yakınlarında Peşmerge ve ABD güçleriyle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden IŞİD militanlarının üzerinde bulunan mühimmatların tek tek incelenmesi sonucunda mühimmatların MKE damgası taşıdığı hatta birisi Erbil’de olmak üzere birkaç farklı yerde IŞİD militanları tarafından bombalı terör eylemlerinde kullanılan mühimmatın da MKE damgalı olduğuna yönelik ABD’li güvenlik uzmanları tarafından rapor hazırlandığı iddialarını gündeme taşıyan Milletvekili Eryılmaz, basın kaynaklarına yansıyan bu iddiaların, ülkemizi uluslararası arenada terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir pozisyona düşürmenin ötesinde bölgesel güvenliğimizi de tehdit eder bir nitelik taşıdığını vurguladı.

CHP’li Vekil Eryılmaz, konuyla ilgili Davutoğlu’na şu soruları sordu; “1.Basın kaynaklarına yansıyan Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesi’nde düzenledikleri kanlı saldırılarla dünya kamuoyunun tepkisini çeken İŞID terör örgütü militanlarında MKE damgalı mühimmatların ele geçirildiği haberlerine yönelik gerek hükümet yetkilileri gerekse tarafınızdan herhangi bir yalanlamada bulunulmamıştır. Bu iddialar doğru mudur? Bu iddialar hakkında kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmayı düşünüyor musunuz?

2.Basın kaynaklarına yansıyan bu iddialar ülkemizi uluslararası arenada terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir pozisyona düşürmenin ötesinde bölgesel güvenliğimizi de tehdit eder bir nitelik taşımaktadır. Basına yansıyan bu iddialar karşısında tarafınızdan herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

3.Erbil yakınlarında Peşmerge ve ABD güçleriyle girdikleri çatışmalarda hayatını kaybeden IŞİD militanlarının üzerinde tespit edilen mühimmatların hatta bölgede İŞID terör örgütünün üstlendiği birkaç bombalı saldırıda da bu mühimmatların kullanıldığına yönelik iddialar doğru mudur? Bu iddialar hakkında ABD’li güvenlik uzmanları tarafından hazırlandığı iddia edilen rapor tarafınızla paylaşılmış mıdır? Şayet paylaşıldı ise bu raporun içeriği nedir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here