Uyar; “Milli Eğitim Bakanının Acil Çözmesi Gereken Üç Sorun Var”

0
52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, yeni Milli Eğitim Bakanının acil olarak çözmesi gereken üç sorun bulunduğuna dikkat çekti. Uyar, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın serbest kıyafet, eş durumu özür atamaları ve atanamayan öğretmenler konusuna acilen çözüm bulunması gerektiğine işaret ederek, çözüm konusunda CHP olarak üzerlerine düşen ne varsa yapabileceklerinin de altını çizdi.

CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Eğitim-Öğretim yılının ikinci devresine başlarken Milli Eğitim Bakanı Nabi İnal’a mesaj gönderdi. Yazılı açıklamasında Milli Eğitimde, acil olarak çözülmesi gereken sorunlara değinen Başkan Uyar; “Bunlardan ilki serbest kıyafet uygulamasının yarattığı olumsuz sonuçların ortadan kaldırılmasıdır. Diğer bir sorun ise aile bütünlüğünün bozulmasına neden olan eş durumu özür atamalarının yapılmamasıydı. Eski Bakanın ‘atamalar yılda bir kere olacak’ diye tutturması, eşleri birbirinden uzak tutmaya devam etmesi,  sonuçlarını hiç düşünmeden öğretmenlere alan değişikliği yaptırtması, alan değişikliği sonrası sorunların katlanmasının ardından geri ama yarım adım atarak soruna farklı bir boyut kazandırması, eğitim bütünlüğünün bozulmasına neden olmuştur. Sayın Bakan’ın bir an önce halletmesi gereken en büyük sorun ise atanamayan öğretmenlerin durumudur.

Atanamayan ve atama bekleyen öğretmenlerin haykırışlarını duyması, bu zulme, işkenceye bir an önce son vermesi, tüm öğretmen adaylarının ve onlara bütün imkânlarını seferber etmiş ailelerinin beklentisidir. Sorunun çözümü konusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağımızı belirtmek isterim” diyerek görüşlerini açıkladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here