Boşta Öğrenci Kalmayacak

0
69

ilçe milli eğ md12014-2015 eğitim öğretim yılında liseye yeni başlayacak olan öğrencileri, özellikle Arsuz ilçesine bağlanan beldelerde kayıt endişesi sardı. Arsuz ilçesinde yeteri kadar lise olmadığı için tercihlerini geçmiş yıllarda olduğu gibi İskenderun’dan yana kullanmak isteyen öğrenciler merakla sonuçları bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının çıkardığı yönetmelik nedeniyle çevre ilçelerden sadece 4200 öğrenci alınabilecek.

Arsuz’da bulunan öğrencilerin velileri çocuklarının Payas, Dörtyol’daki liselere gitmek zorunda kalacaklarından dolayı huzursuzluklarını dile getirirken, konu ile ilgili bilgi aldığımız İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven; “Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yönetmelik çerçevesinde çevre ilçelerden öğrenci taşınmayacak. Mevcut bulunan ve yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Şehit Yener Anadolu Lisesi ile birlikte tüm liselerimizde toplam 4800 boş kontenjan bulunmaktadır. Bunu da il Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdik. Liseye giren öğrenciler tercihlerini yaptı. Tercihler bu ayın sonunda açıklanacak” dedi.

Hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağının da altını çizen Müdür Güven, öğrencilerin mutlaka bir yere yerleştirileceğini, boşta hiçbir öğrencinin kalmayacağını vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here