“Altınvadi Residence İnşaatı Ruhsatı Onay Aşamasında!”

0
138

altın vadi inşaat1Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, inşaatın yoğunluk artışı nedeniyle değil, ruhsata esas teknik evraklarda bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle durdurulduğunu söyledi

Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yavuz, As-Mert Sitesi sakinlerinin belediyeye yaptığı yoğun şikâyetler üzerine Altınvadi Residence inşaatının yerinde incelendiğini açıkladı.

İncelemeye Başkan Yardımcısı, İmar Müdürlüğü ekibi, Zabıta ekipleri, şehir plancıları ve İnşaat Kontrol ekibinin katıldığını ifade eden Yavuz; “Yapılan şikâyette vatandaşlarımız istinat duvarının plana uygun bir şekilde yapılmadığını ve can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirtmişlerdir. Ancak, komisyonumuzun yerinde incelemeleri sırasında, istinat duvarının kazık temel sistemiyle projeye uygun bir şekilde yapıldığı, firmanın ruhsatının ise güncellemesi gerektiği tespit edilmiştir.

3 bloktan oluşan ve ilk bloğunun yapımına başlanan inşaat yoğunluk artışı nedeniyle değil, ruhsata esas teknik evraklarda bazı eksiklikler olduğu gerekçesiyle durdurulmuştur. Kazık temel sistemiyle yapılan istinat duvarının inşası projeye uygun bir şekilde devam etmektedir. Bizler belediye olarak insanların can güvenliğinden sorumlu olduğumuz için, firma yetkililerine, istinat duvarının yapımının hızlandırılması ve inşaat ruhsatını güncelleme işleminin biran önce tamamlanması ihtar edildi.

Dün itibariyle eksik belgeler tamamlanmış olup, inşaat ruhsatı onay aşamasındadır. Yoğunluk artışı nedeniyle Mimarlar Odası’nın dava açtığı tarafımızdan bilinmektedir. Dava süreci takip edilmekte olup, çıkacak olan karar doğrultusunda işlem yapılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here