“‘Borçlar Belediyelere, Mallar Başkasına’ Paylaşımı Düzeltilmeli”

0
100

mevlüt dudu (7)Valilik Mal Paylaşım Komisyonu Kararlarını Eleştiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “‘Borçlar Belediyelere, Mallar Başkasına’ Paylaşımı Düzeltilmeli”

Hatay valiliğince oluşturulan ve Büyükşehir statüsü ile lağvedilen kurumların mallarını dağıtan “Mal dağıtım komisyonu” kararlarını eleştiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Borçlar belediyelere, mallar başka kurumlara şeklinde yapılan paylaşım düzeltilmelidir” dedi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mevlüt Dudu; “Borçlar belediyelere, mülkler başka yerlere. Böyle bir zihniyet ve uygulama kabul edilemez. Bu anlayış özellikle CHP’li belediyelerin ellerini kollarını bağlamak amacındadır” diye konuştu.

Hatay valiliğince yapılan mal paylaşımının tamamen adaletsiz olduğunu savunan Vekil Dudu; “Özellikle CHP’li başkanların kazandığı Arsuz, Defne ve Büyükşehir belediyelerine sadece borçların devredilmesi düşündürürcüdür. Arsuz ve Defne Belediyelerine halkın malı olan belde belediyelerinin mallarının çok az bir kısmının verilmesi haksızlıktır. Bu durum halkın kendi öz mallarına el koymaktır. Belde belediyelerinin borçlarının tamamının bu belediyelere devri bu şartlarda daha büyük adaletsizliktir.

Vali Lekesiz’i Göreve Çağırıyorum

Büyükşehir Belediyesine gelince durum daha da vahimleşiyor. İl özel İdaresi ve köy hizmetlerinden hemen hemen hiçbir gayrı menkul verilmezken bu belediyemize devredilen itfaiyelerin de hiç birinin binası Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmedi. Bu kurumların borçları ise olduğu gibi Büyükşehir Belediyesine yüklendi. Hatay Büyükşehir Belediyesinin daha kurulmadan her ay ortalama 10 milyon lira borç ödemek zorunda bırakılması oldukça manidardır. Bu noktada paylaşım kararının uzaktan kumanda ile mi yapıldığı sorusu akla gelmektedir.

Valilik Mal dağıtım komisyonu yasalar ne diyorsa onu yapmalı ve Belediyelere gerçek haklarını bir an önce vermelidir.  Hatay Valisi Sayın Celalettin Lekesiz’i bu konuda göreve çağırıyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here