İskenderun’umuzun Yüz Akı!

0
129

kurumlar vergisi1Kurumlar Vergisi Rekortmeni Fil Filtre Oldu!

Verilen beyanname sayısında bir önceki döneme göre %0,49, beyan edilen matrah toplamında %5,31, tahakkuk eden kurumlar vergisinde %3,91 oranında artış görüldü.

2013 Vergilendirme Dönemi yıllık Kurumlar Vergisi rekortmenleri belli oldu. Hatay Vergi Dairesinden yapılan açıklamaya göre geçen yılın rekortmeni 2.936.342.99 TL’lik vergi tahakkuku ile Fil Filtre Ltd. Şti. oldu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vergi Dairesi Başkanı Kâzım Karaca; “Hatay genelinde 2013 yılı vergilendirme dönemi kurumlar vergisi beyanlarına ilişkin sonuçlar belli olmuştur. Bu kapsamda 2014 yılının Nisan ayında 7 bin 30 mükellef tarafından kurumlar vergisi beyannamesi verilmiştir. Verilen beyanname sayısında bir önceki döneme göre %0,49 artış olmuştur. Aynı döneme ilişkin verilen beyannamelerle 462 milyon 334 bin TL matrah beyan edilmiş ve bu tutar üzerinden 88 milyon 853 bin TL kurumlar vergisi tahakkuk ettirilmiştir” dedi.

Matrah toplamı ve tahakkuk eden kurumlar vergisinin arttığına da işaret eden Karaca; “Beyan edilen matrah toplamı ve tahakkuk eden kurumlar vergisi bir önceki döneme göre sırasıyla %5,31 ve %3,91 oranında artmıştır. 2013 yılında elde ettikleri kazançlarını beyan edip vergisini ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunan, başta ilk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz olmak üzere tüm mükelleflerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Hatay Vergi Dairesinden yapılan açıklamaya göre, 2013 Vergilendirme Dönemi yıllık Kurumlar Vergisi sıralamasında ilk 15 sırayı alan isimler şöyle oldu:

1. Fil Filtre Ltd. Şti.

2. Nursan Metalurji Endüstrisi A.Ş.

3. İsminin Açıklanmasını İstemiyor

4. İnci Bulgur ve Kömür San. Tic. A.Ş.

5. Antuvan Makzume Ulus. Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti.

6. Progen Tohum A.Ş.

7. Nursan Çelik Sanayi ve Haddecilik A.Ş.

8. Özbuğday Tarım İşlt. ve Tohumculuk A.Ş.

9. Ovalı Motorlu Araçlar ve Ticaret Ltd. Şti.

10. Şampiyon Filtre Pazarlama Tic. ve San. A.Ş.

11. Asaş Filtre Sanayi ve Tic. A.Ş.

12. Elma Madencilik Tic. ve San. Ltd. Şti.

13. Asaş Pazarlama Ticaret Ltd. Şti.

14. Gümüş Otomotiv Motorlu Araçlar San. ve Tic. Ltd. Şti.

15. Tekten İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here