Bölgedeki Turistik Çalışmalar Turistin İlgisini Çekmek İçin Çok Yetersiz

0
152

sabahattin uygun5İskenderun Turizm Deneği Başkanı Sabahattin Uygun, İskenderun’da turizmin gelişmesine yönelik bazı önerilerde bulundu. Bölgede turizm faaliyetlerinin yetersiz olduğuna değinen Başkan Uygun: “İskenderun’daki turistik tesisler ve faaliyetler turistin ilgisini çekmek için çok yetersiz. Bölgeye, havuzuyla, eğlence merkeziyle, açık büfe yemeğiyle 5 yıldızlı oteller yapılması gerekir” şeklinde konuştu.

Gelen turistlerin İskenderun’da tesis bulamadığından yakınan Uygun; “Gelen turist burada bir plaj göremiyor, turistik tesis bulamıyor. Bu nedenle Arsuz’a gidiyor. Fakat Arsuz’da bulunan pansiyonların da verdikleri hizmete karşılık fiyatlarının üst seviyelerde olması nedeniyle turist Alanya, Bodrum gibi cazip ve çok yönlü hizmet veren tatil yörelerini tercih ediyor” diye konuştu.

Bu bölgenin turizm açısından altyapısının ve yatırımların çok yetersiz olduğuna vurgu yapan Uygun: “Antakya, Hıristiyanlık tarihi açısından çok önemli bir yer. Tarihi olaylara, çeşitli kültürlere tanık olmuş Antakya’da bile turistik tesis yetersiz” dedi. Ayrıca, halen devam etmekte olan Arsuz-Samandağ arasındaki yol çalışmalarının bittiği taktirde turizm açısından bir hareketlilik yaşanacağının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here