Payas Gönül İftarı Payas Kalesinde Gerçekleştirildi

0
304

payas iftar1Ramazan ayının bereketiyle yaklaşık 15 bin kişinin doldurduğu iftar yemeğine Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin’de katıldı.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Kalesinde, iftar yemeği tertip etti. Başkan Altan iftara katılan misafirlerini Payas Kalesi girişinde tek tek karşıladı. Yaklaşık 15 bin kişinin doldurduğu iftar yemeğine Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

payas iftar2

Adalet Bakanı Ergin’i mehter takımı eşliğinde karşılayan Başkan Altan, iftara az bir süre kala konuşma yaptı. Altan konuşmasında; “Tarihi Payas Kalesinde ecdadımızın ramazan aylarında verdiği iftar daveti geleneğini yaşatıyoruz. Gönül İftarımıza geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ramazanı Şerifiniz kutlu olsun. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

payas iftar3

Daha sonra söz alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, Mısır’dan örnekler vererek Türkiye’deki birlik ve beraberliğin bozulmaya çalışıldığının altını çizdi ve buna hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı. Bakan Ergin; “Geçtiğimiz Mayıs ayı Türkiye’nin şaha kalktığı bir ay oldu. IMF’ye olan borçlarımızı kapattık. Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarını karşılayacak nükleer santralleri ihale ettik. İstanbul’da dünyanın en büyük hava alanının ihalesini yaptık. Bu mübarek, rahmet, huzur, bereket ve feyz ayında kardeşliğimizi daha da güçlendirip omuzlarımızı yan yana koyacağız. Büyük Türkiye’yi, milletimizi, gençlerimizi, yavrularımızı, bizden sonra gelecek nesillerimizi daha güzel bir Türkiye’de yaşatmamız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah bu birliktelik ve dirliğimizi bozmasın bozdurmasın. Birliğimize, dirliğimize göz dikenlere fırsat vermesin” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here