Bölge Sanayicileri Bir Araya Geldi

0
44

mkü-sanayiciler1Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, “Sanayiciler Geleceğe Nasıl Hazırlanıyor” konulu toplantı Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Gül, Kamu Kurumları temsilcileri, Meslek Odaları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları, OSBÜK (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Türkiye’nin çeşitli illerinden Organize Sanayi Bölgeleri Yönetim Kurulu Başkanları, Bölge Müdürleri ve Antakya Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyeleri ile MÜSİGEM Uzmanları katıldı.

Toplantıda konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, günümüzde sezgi, girişimcilik ruhu ve organizasyon kabiliyeti gibi vasıfların bir araya gelmesiyle büyük zenginlikler üretilebildiğini ve büyük paraların kazanılabildiğine dikkat çekerek; “Milletlerin zenginliği de böyle ortaya çıktı. Yatırımcılar için ifade edilen “kahraman” ifadesine katılıyorum. Çünkü bir taraftan ne üreteceğinizi bulacaksınız bir taraftan ulusal ve küresel düzeyde rakiplerinizle rekabet edeceksiniz, bunlar her kişinin yapacağı işler değildir, zor işlerdir ve bu işleri yatırımcılarımız başarıyorlar” diye konuştu.

Mustafa Kemal Üniversitesi ((MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder ise, ilimizin bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında itici güç olarak üzerinde en çok konuşulan konulardan bir tanesinin Üniversite-Sanayi işbirliği olduğunu, sanayinin ülkenin refah düzeyini artıracak şekilde üretim sektörlerinde uzmanlaşmış yöntemleri benimseyerek rekabetçiliğin yükseltilmesi konuları üzerinden sürmeye devam ettiğini kaydetti.

Antakya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali de konuşmasında, etkinliğin önemine değinerek; “Bu toplantılarda konuklarımızın bizlerle yaptığı paylaşımların ve aktardıkları tecrübe ve başarı hikayelerinin, hem OSB’mizin hem de ilimizin sanayisinin gelişmesine yardımcı olduğuna inanmaktayız” dedi. Daha sonra Antakya OSB’nin 2023 vizyonundan bahseden Kabaali, önümüzdeki 10 yıl içerisinde Antakya OSB’yi daha da büyüterek ve geliştirerek 300 tesis, 30.000 istihdam ve 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmaya çalışacaklarını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here