“Bir Millet, Bir Ülke, Tek Adamla Tek Fikirle Yürütülmez!”

0
55

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Doğuş TV’de Gündemi Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Bülent Cifcifli ve Mehmet Sertel Moderatörlüğünde gerçekleştirilen ”Sorunlar ve Çözümler” programına konuk oldu.

Hatay Yıldız Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Sertel ile arkasokakhaber.com Dijital Gazete Genel Yayın Yönetmeni Bülent Cifcifli’nin Doğuş TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu “Sorunlar ve Çözümler” Programının bu hafta konuğu duayen siyasetçi CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel oldu. Gündeme ve Hatay’a dair konuların konuşulduğu programda, ulusal ve yerel gündem değerlendirildi.

Konuşmasının başında Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. yıldönümünü kutlayan Yüksel,  Mehmet Akif Ersoy’u da ölüm yıldönümü münasebetiyle andı.

Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik durum hakkında sorulan soruya cevap veren Yüksel; “Ekonomik tablo yıllardan beridir bu! Tek adamlığın sonucu! Bir millet, bir ülke, tek adamla tek fikirle yürütülmez. Bunun acısını 85 milyon çekiyoruz. Bir ülke üretecek, tek çare bu. Hiçbir şey üretmediğimizi gibi üretenleri de sattık, yandaşa peşkeş çektik” diyerek, SEKA Kağıt ve Şeker Fabrikalarını örnek verdi.

Uygulanan yeni ekonomik sistemin tamamen yanlış olduğuna da değinen Yüksel; “Faizden başlamak lazım! Faiz bu kadar yüksekti de bu ilkeyi başkalarımı yönetiyordu. Faizi düşürelim dediler ancak Türkiye buna hazır değildi, ülkemizin ekonomik ve finansman alt yapısı hazır olmadan faizi düşürelim dediler. İşte Faiz sebep, Enflasyon sonuç! Esasında ülkeyi yönetenler sebep, yaşadığımız badireler bir sonuçtur.

Dövizin yükselmesi ile bizim paramızın değeri yüzde 50 oranında değer kaybetti. Bunun sorumlusu da tek kişidir. Birçok ülkede faiz oranları ya sabit kaldı ya da yükseltildi. Çünkü dünya ekonomisi bunu gerektiriyor.

20 Aralık’ta değişik şeyler oldu. Servet transferi yapıldı. 20 Aralık gecesinde Nas gitti, makyajlı faiz geldi. Doları 18 liradan satıp, 11 liraya düşünce tekrar alanlar ortaya çıkacak. Yeni sistemle zengin olup parasını bankaya yatıranların faizini biz vatandaşlar ödeyecek. Bu sistemi getirenler halkın parasını 5’li şürekâya ödeyecek. Bu sistemin sonucunda vatandaşımızı yine ezilecek” şeklinde konuştu.

Yalan ve Algı Operasyonu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yaşananlara da değinen Yüksel; “Teröristler belediyede işe alınmış iddiaları var. Bunlar tamamen yalan ve algı operasyonudur! Birileri işe alınırken Savcılıktan İyi Hal kâğıdı istenir. Bu kâğıt olmadan kimse işe alınmaz. Kimi kandırıyorsunuz? O zaman bu kâğıdı vererek teröristi işi al diyen sensin.

Korku dağları sarmıştır. CHP kadroları göreve hazırdır! Geri adım atmayacağız. Biz herkesi, 85 milyonu düşünüyoruz. Türkiye bu gemiyle yol alamaz. Gemi ağır yaralı, kaptanı mental yorgun! Biz diyoruz ki üreterek Türk Ekonomisi büyür. Üreteceğiz, çalışacağız, istihdam yaratacağız. CHP bunu yapacak!” diye konuştu.

İsraf hakkında da konuşan Yüksel, üretmenin altını da çizerek; “Türkiye’de para var ve herkese yeter. İsraf musluklarını kapatacağız. İsraf biterse bu para hepimize yeter ve herkes refah içinde yaşayabilir. Üretmeye başlayıp, yoksulluğu bitirirsek ülkemizi refaha taşıyabiliriz Ülkeyi yönetmek isteyenler israf etmeyecek, kul hakkı yemeyecek ve tüm halka örnek olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bülent Cifcifli ve Mehmet Sertel’e konuk olan CHP Belen İlçe Başkanı, programda katılımcıların sorularını da cevapladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here