Bir Ekolün Çöküşü (4)

0
48

Değerli Okurlarım, her ne kadar “Bir Ekolün Çöküşü” dedik ama bunu en iyi biçimde bizlere zaman gösterecek. Fakat bir gerçeğin de üstünü örtemeyiz. Brezilya milli takımı ne kadar formsuz olursa olsun ve kutuplarda bile oynasa kalesinde yedi gol görmez.

Şayet, bu çöküş dünya ülkelerine yaptıkları transferleri de etkileyecek olursa ki mutlaka etkileyecektir, o zaman Brezilya en önemli gelir kaynaklarından birini yitirmiş olur. Kahve ve kauçuk üretimine devam diyecektir.

Şöyle düşünelim. Brezilya’da eksik olan neydi? Sistem mi? Yetenek mi? İkisi birden mi? Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Yetenekli oyuncuları bulmak da yetiştirmek de kolay bir hadise değildir. Eğer elde varsa bu sporcular geliştirilmiş sistemlere artılar kazandırırlar, o sistemin uzun süre başarılı olmasını sağlarlar.

Belli bir yaşa gelmiş, yetenekli bir futbolcu diyelim. Bu sporcu artık ne ise odur. Onu eğip bükmeye gerek yok. Bunu söylerken bazı gerçekleri de söylemeden geçemeyiz. Düne kadar Brezilya’da doğup orada yetişen genç sporcular çöken sistem için hem bir lüks ve hem de bir anahtardı. Çünkü o kadar süper yetenek vardı ki, içlerinden en iyisini seçmek bile zordu. Bu anlattıklarım, bizim gençlik yıllarımıza rastladığından unutmak mümkün değil.

Şu anda elektrik kesildi ve ne zaman geleceği de belli değil. Brezilya’nın sistemi çöktü ya bizde de trafoya kedi girdi her halde. Ramazan geceleri uzun olduğundan değerlendirmek isterim. Bu nedenle de iftardan sonra çalışırım. Hoş oluyor ama ne mümkün. Mübarek Ramazan boyunca elektrik kesintisi devam etti. Sakinlere bilgi veren de yok, hatta 2014 Dünya Kupası finalini bile tam olarak izleyemedik. Tuttuğumuz oruçla azıcık sevap kazanıyorsak, o da ağzımızdan çıkan iltifatlarla nötr hale geliyor.

Kimseden sağlıklı bir yanıt alamayınca iş başa düştü ve olay yerine gittim, çevrede konu ile ilgili birilerini aradım ve de buldum. “…Bu elektrik kesintisinin nedenini öğrenmek istiyorum ve aynı zamanda daha ne kadar sürer…” Aldığım yanıt çok ilginçti, inanın şok oldum. Muhatap olduğum kişinin verdiği yanıt aynen şöyle: “…Elektrik kesintisiyle ilgili bir çalışmamız yok, kesintinin olduğunu da bilmiyoruz. Çukurova Elektrik ilgileniyor. Kesintiler de sadece bu bölgede…”

Biraz daha araştırınca mesele iyice anlaşıldı. Bu bölgeden oy çıkmadığı için bu şekilde taciz etmek istemişler. Duydum ama inanmadım! Böyle ucuz şeylere tevessül ederler mi orasını bilemem!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here