Binbay’ların Acı Günü

0
468

Mehmet Binbay Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gece yaşamını yitiren İskenderun Ticaret Odası (İTSO) Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İTSO önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan İTSO Başkanı Halil Şahin, “Senin yokluğunla boşalan yerin dolması mümkün değil. Seni özleyeceğiz” dedi.

Beyin Kanaması rahatsızlığıyla yoğun bakımda tedavisi sürerken, kalp yetmezliği sonucu vefat eden İskenderun Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Binbay, hazin bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

73 yıllık ömrünün büyük bir bölümünde İskenderun ticaretine katkılar sağlayan İTSO ve Meclis başkanlıkları döneminde önemli hizmetler veren Mehmet Binbay’ı işadamları ile idareciler de son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Meclis Başkanı Binbay için ilk tören uzun süredir yöneticilik yaptığı İskenderun Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Oda yönetimi ve meclis üyelerinin katıldığı törende konuşan Oda Başkan Halil Şahin, konuşmakta zorlandığını ve vefat haberiyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Mehmet Binbay’ın mükemmel bir insan olduğunu ve görevini en iyi şekilde ifa ettiğini belirten İTSO Başkanı Şahin; “Şu anda seni son yolculuğuna uğurlamak için buradayız. Biliyorum bizi görüyor ve duyuyorsun. Senin hem bize hem de İskenderun’a verdiğin hizmetler çok büyük ve unutulamaz. Senin yokluğunla boşalan yerin dolması mümkün değil. Seni çok özleyeceğiz. Allah mekânını cennet etsin!” dedi.

1972’den bu yana İTSO Meclis üyeliği, 80-94 yılları arası üç dönem yönetim kurulu başkanlığı, iki dönem TOBB yönetim kurulu üyeliği, 2009’dan bu yana da İTSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Binbay’a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 30 yıllık hizmet şeref belgesi verildiği belirtildi.

 İTSO’daki törenin ardından Binbay’ın naaşı Kaptan Mehmet Paşa Camii’ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına, Ak Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, MKÜ Rektörü Prof. Hüsnü Salih Güder, oda ve dernek başkanları, işadamları, siyasiler, kalabalık vatandaş topluluğu ile ailesi katıldı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da cenazeye gönderdiği çelenkle üzüntülerini bildirdi.

Kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında omuzlara alınan Mehmet Binbay’ın naşı cenaze aracına alındı. Asri Mezarlığı’na getirilen cenaze, dualar ve gözyaşları arasında aile kabristanında toprağa verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here