Belen’den Sarıkamış’a Yolculuk

0
48

sarıkamış yürüyüş3Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Birinci Dünya Savaş’ı sırasında Sarıkamış’ta soğuktan donarak şehit olan Mehmetçikleri anmak üzere 21 lise öğrencisini Sarıkamış’a uğurladı.

Kaymakam Aydın, öğrencileri uğurlarken yaptığı konuşmada; “Türkiye İzcilik Federasyonunca düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin her yerinden binlerce genç ve öğrenci katılacaktır. İlçemizde Belen Anadolu Lisesi ve Çok Programlı Lise öğrencilerinden 21 kişiyi, İzci Lideri Fatih Yurdalan eşliğinde uğurluyoruz. Yıllar önce Vatanın birliği ve bütünlüğü için düşmana karşı mücadele ederken soğuktan donarak hayatını kaybeden ecdadımız için Antakya, Belen ve İskenderun’dan toplam 90 gencimiz yola çıkmaktadır.

Bu gezi sadece gezmeye ve görmeye yönelik bir amaç taşımamaktadır. O dönemin ruhunu, maneviyatını da anlamaya çalışmamız gereken bir yolculuktur. Gezerken o toprakların Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklar olduğunu bilerek, hissederek yürüyün, gerekli saygı ve itinalı davranışı sergileyin. O bilinçle o ruhla gezin. Her ne kadar mağlup olsak da Şehitlerimiz Ülkesi için, bizlerin geleceği için canlarını feda ettiler. Bizlerin geleceği uğrunda savaştılar, hepsinin ruhları şad olsun, hepsini rahmetle anıyorum” dedi.

Kaymakam Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan, Okul Müdürleri ve aileler, öğrencileri araçlarına bindirerek uğurladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here