Sarıkamış Şehitleri İçin Yürüdüler

0
112

sarıkamış yürüyüş1Sarıkamış Harekatı’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla İskenderun Gençlik Merkezi öncülüğünde anma yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sarıkamış Şehitleri’ni anma gününün 100. Yıldönümü münasebetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm yurtta organize edilen “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” adlı anma programı kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından organize edilen etkinlik Belen İlçesine bağlı Atik Yaylasında gerçekleştirildi.

Hatay’ın dört bir yanından genç, yaşlı, çocuk toplamda bini aşkın vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, katılımcılar Amanos Dağı’nda 2 kilometre yürüdü. Katılımcılar, ellerinde dev Türk Bayrakları, 100 yıl önce cepheye giderken karakışa yenik düşen 90 bin şehidin vatan, bayrak sevgisi ruhuyla, ecdatlarını minnetle anarak yürüdü.

sarıkamış yürüyüş2

23. Doğa yürüyüşü ve fotoğraf çekme etkinliğine sabah erkenden çıkan İskenderun Doğa Keşif Kulübü üyeleri de Belen Atik Yaylası Radar Yol Ayrımındaki bir kilometrelik yürüyüşe dahil oldu. Bini aşkın vatandaş topluluğu tören alanına kadar yürüdüler. Bu arada Jandarma da yürüyüş sırasında ve tören alanında güvenlik önlemi aldı. Törene ayrıca Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu da katıldı.

Toplanma noktasına gelindiğinde tüm şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşımız okundu. Tören alanının ortasına büyük bir odun ateşi yakıldı. İskenderun Musiki Cemiyeti’nden Makbule Arı ile Adem Yaldız Sarıkamış türkülerini seslendirdiler, şiirler okudular.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Keskin’in koordinasyonunda büyük bir başarıyla gerçekleştirilen etkinlikte havanın hayli soğuk olmasına karşın ‘Sarıkamış Şehitlerinin’ ruhunu yaşatmak için toplanan binlerce katılımcıya Belen Belediyesince çorba ikram edildi.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, etkinlikte yaptığı konuşmada Türkiye’nin her karış toprağının Çanakkale ve Sarıkamış şehitleri gibi birçok şehidin kanlarıyla sulanmış kutsal topraklar olduğunu belirtti.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da Sarıkamış Şehitleri’ni minnetle andıklarını kaydetti. Kur’an-ı Kerim’in de okunduğu etkinlikte ayrıca yürüyüşe katılanlara çorba ikram edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here