Belen’de Ramazan Etkinlikleri İlgi Görüyor

0
125

belen iftar1Tarihi kentlerimizden olan Belen’de düzenlenen Ramazan Etkinlikleri, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Ramazan ayı ile birlikte başlayan etkinliklerin açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Ramazan etkinlikleri Mareşal Çakmak Caddesinde bulunan Anıt önünde Hatay Büyükşehir Belediyesinin Mehteran gösterisi ile başladı. Oluşturulan yürüyüş kortejine ise Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ak Parti Belen İlçe Başkanı Nihat Dağlı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kortejin pazar yerinde gelmesiyle etkinlikler de başladı. Etkinlikleri Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ile İlçe Emniyet Amiri Gürsel Tabur da izledi.

belen iftar2

Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Belen ilçesinin en büyük probleminin su olduğunu ve bu problemi Hatay Büyükşehir Belediyesine bağlı HATSU biriminin çözeceğini söyledi. Belen’in şu şebekesini yenilemek için 6 trilyonluk bir ödenek ayırdıklarına da değinen Vurucu; “2 ay geçti daha bir arpa boyu yol alamadık. Buradan hep beraber HATSU’yu sıkıştırmak istiyoruz. Bir an önce adım atsınlar, susuzluk çekmeden bu yazı en az hasarla en az sıkıntı ile atlatalım.

Sayın vekilimiz ile Aslantaş’dan Belen’imize su taşıma işini de görüştük. DSİ Genel Müdürlüğüne de dilekçemizi verdik. İnşallah en kısa sürede Aslantaş’ın suyunu DSİ kanalıyla Belen’imize taşıyacağız. Sizden su problemi konusunda anlayış bekliyorum. Bu yazı sıkıntılı geçireceğiz, bir birimizi anlayışla karşılayalım. İnşallah önümüzdeki yaz çok daha farklı olacak.

belen iftar3

Ramazan’a uygun ilk defa uyguladığımız programın acemiliğimizden dolayı eksiklikleri olabilir. Bundan sonraki programları daha iyi bir şekilde hazırlamayı planlıyoruz. Bu vesile ile hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Hayırlı eğlenceler diliyorum. Hepiniz sağ olun var olun” diye konuştu.

Daha sonra ilahi sanatçısı Emrah Güneş sahneyi aldı. Gelen vatandaşlara okuduğu ilahiler ile duygulandırdı. Güneş programının ardından, sevenlerine son albümünü imzaladı.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de düzenlenen etkinliğe hayırlı olsun dileklerinde bulunmak için Belen ilçesine geldi ve halkın sevgi gösterileriyle karşılandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here