Başkan Civelek; “Kirli Siyaseti Kadınlar Temizleyecek”

0
82

kadınlar ziyaret1Dünya Kadınlar Günü Etkinliğinde, Türk Kadınlar Birliği (TKB) Genel Başkanı ve tüm Şube Başkanları İskenderun’da Buluştu…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’a gelen Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci Uğurman ve ülke genelindeki şube başkanları, burada bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Civelek; “İnanıyorum ki kirli siyasete kadınlar girdiklerinde onu temizleyeceklerdir” dedi.

Ülkenin genelinde ve Kuzey Kıbrıs’ta örgütlenen Türk Kadınlar Birliğinin şube başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İskenderun’da buluştular. İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer ev sahipliğinde kentimizde toplanan Türk kadınlar Birliği, Genel Başkanları Sema Uğurman ile birlikte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiler. İlk ziyaretlerini İskenderun Belediyesine gerçekleştiren kadınları Belediye Başkanı Yusuf Civelek kapıda karşıladı. Meclis salonunda ağırlanan konuklar adına konuşan Genel Başkan Uğurman; “Yerel yönetimler birliğimizin kapısının hemen yanındadır. O nedenle yerel yönetimlerin kadınlarla el ele, kadın dostu faaliyetlerde bulunmalarını ve kadınlara yönelik yerler oluşturulmasını isteriz. Kadının olmadığı yerde demokrasinin olmayacağını düşünüyoruz” derken, yurdun dört bir yanında el ele olduklarını söyledi.

kadınlar ziyaret2

Şube başkanları da; “Sizin ve kentin sıcaklığınızı gördük. Bugünleri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere 5 Aralık’ta verdiği seçme ve seçilme hakkına borçluyuz. Bizi kapıda karşılamanız bizi onurlandırdı. Sizlere teşekkür ediyoruz” dediler. Her zaman için kendilerine desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e teşekkür ederek seçimlerde başarılar dileyen Birlik İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer de, kadınlar arasındaki birlikteliğin devam edeceğinin altını çizdi.

Birlik başkanlarını İskenderun’da ağırlamanın bir onur olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek de; “Kadın ve erkeği ayrı düşünmek doğru değildir. Tıpkı bir bisikletin tekerleği gibidirler. Kadınlarımızın eve hapsedilmesini doğru bulmuyorum. Her alanda olmalılar. O nedenle İskenderun’da kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak, kadın kültür evleri açtık ve 29 farklı dalda ücretsiz eğitimler vermekteyiz. Kadınlarımızın birinci işi evde temizliktir. Ama onlar kendilerini aştılar. İnanıyorum ki kirli siyasete girdiklerinde de onu da temizleyeceklerdir. Türkiye’nin kalkınması için kadınlara ihtiyaç vardır” diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Hasan Özyiğit’i de ziyaret eden Birlik Heyeti, burada dernekleri hakkında bilgiler vererek, kendilerini tanıttılar. Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Özyiğit, kadınların toplumun her alanında olmaları gerektiğini ifade ederek, gelen konuklara ikramda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here