Belen’de Tarihi Açılış

0
103

belen içme suyu1“50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” Projesinin Belen Ayağındaki Borunun Kaynağı Yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (HATSU) hayata geçirdiği “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesinin Belen ayağındaki açılışı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle yapıldı.

CHP Belen İlçe Başkanlığı binasının açılışının da yapıldığı törene Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri Adayları, CHP İl ve İlçe Başkanları, HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, HATSU Genel Müdür Yardımcıları Hüseyin Etleç ile Mahmut Urhan, Daire Başkanları ve şube müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplamda 130 Kilometre İçme suyu Hattı

Toplamda 23 Bin 544 kişiye yetecek 130 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının döşeneceği projenin açılışında Belen’de halka hitap eden HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın her tarafına, siyasi parti gözetmeksizin eşit hizmet yapma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Belen’de daha önce başlanan kanalizasyon çalışmalarının da sonuna geldiklerini ifade eden Başkan Savaş, 112 kilometre içme suyu şebekesi ve 5 tane depo yapım çalışmasının devam ettiğine dikkat çekerek, işin yüzde 10’luk kısmının bittiğini aktardı.

belen içme suyu2

Hatay 13 Yılda Görmediği Hizmeti Görüyor

Sadece Belen değil, Altınözü, Yayladağı, Samandağ ve Hassa’da da içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışması yaptıklarını hatırlatan Başkan Savaş, bu yılsonuna kadar 4 ilçede daha içme suyu çalışmalarını başlatacaklarını müjdeleyerek; “Kalan 6 ilçemizin içme suyu çalışmalarına önümüzdeki yıl başlayacağız. Köylerimizi ve beldelerimizi 2018 sonuna kadar bitirmiş olacağız. Hatay 13 yılda görmediği hizmeti layık bir şekilde görüyor” dedi.

Türkiye’nin Geleceği İçin Oyunuzu Kullanın

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Savaş ve CHP Hatay Milletvekili adayları, vatandaşlarla birlikte “50 Yılın İçmesuyu Seferberliği” projesinin Belen ayağındaki borunun kaynağını yaparak çalışmanın Belen’e hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yapılan açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin geleceği için 1 Kasım’da sandığa giderek oyların kullanılması gerektiğinin altını çizerek; “Bu seçimlerde Cumhuriyet’i ve demokrasiyi oylayacağız. 13 yıldır Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürükleyen, Türkiye’ye acıyı, kanı ve gözyaşını getiren ve terör örgütüyle oturup masalarda pazarlık yapan bu hükümete bir ders verelim” dedi.

Başkan Savaş’ın Hatay halkına hiçbir ayrım yapmadan güzel hizmetler yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmeye devam edeceklerini ve 78 milyon vatandaşı her zaman kucaklayacaklarını belirtti.

Proje İle Kesintiler Tarihe Karışacak

Keşif bedeli 28 Milyon 732 Bin TL, İhale bedeli ise15 Milyon 416 Bin TL olan işin tamamlanmasıyla yaylalarıyla, çeşmeleriyle meşhur olan ve suyun merkezinde yaşayan Belen halkı rahat bir nefes alacak ve içmesuyu kesintileri tarihe karışacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here