Bayanlar Boksa da El Attı!

0
330

boks bayan1Hatay Bayan Boks Takımı İstanbul’da Yapılacak Olan ‘Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasında’ Sekiz Sıklette İlimizi Temsil Edecek…

MKÜ bünyesinde, Antrenör Erkan Yılmazbaş nezaretinde çalışmalarını sürdüren, Hatay bayanlar boks takımının 17-23 Ocak 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan “Türkiye Bayanlar Boks Şampiyonasında” sekiz sıklette Hatay ilini temsil edeceği belirtildi.

Hatay ilinde unutulmaya yüz tutan boks sporunun son üç aydan bu yana özlenen şekilde hızla tırmanışa geçtiğin kaydeden Türkiye Boks Federasyonu Hatay İl Temsilcisi Nuri Erdener, Hatay boks takımlarının iller arası turnuvalarda başarılı şekilde ilimizi temsil etiğini belirtti. Erdener bayan takımının da İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacak olmasının kendilerine ayrı bir şevk verdiğini kaydetti.

Kısa bir süre sonra ilimizde yapılacak olan boks organizelerini de özlemle beklediğine işaret eden Erdener; “Alt yapı çalışmalarımız ilçelerimizde halen devam etmektedir. Yeni açılacak olan boks çalışma salonlarında ilimizi ve yurdumuzu başarılarla temsil edecek genç sporcularımız yetişecek ve göğsümüz kabaracaktır. Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkı ve teşvikleri bizlere çok ayrı şekilde isteklendirme sağlamaktadır. Arzumuz ilimizde faaliyette bulunan spor kulüplerinin Boks sporunu yeniden sahiplenmeleridir.

boks bayan2

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in destekleri de Hatay boksu için bulunmaz bir kazançtır. MKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda öğrenim gören sporcularımız uluslar arası standartlara sahip boks salonunda çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Erdener, turnuvalarda mücadele edecek sporcuların bölgemize yakışır maçlar ve sonuçlarla dönmelerini beklediğini de sözlerine ekledi.

İstanbul kafilesi şu şekilde oluştu: İdareci:  Murat Akarsu, Antrenörler:  Erkan Yılmazbaş, Fuat Tanrıkulu, Bayan Sporcular: (46 kg) Nuray Karadaş, Safiye Düzdemir, (51 kg) Saniye Aracı, (54 kg) Ela Çolak, (57 kg) Sümeyya Timurkaan, Gülden Aktun, (64 kg) Nazlı Alkan, (69 kg) Naime Koşucu.

Öte yandan, ilk sınavını Aksaray’da yapılan büyük erkekler boks turnuvasında veren Hatay boks takımı, 6-12 Ocak 2014 tarihinde Mersin’de yapılacak olan Türkiye Gençler Boks Turnuvasına da katılacak. Büyük erkekler boks turnuvasında ilimiz dokuz sıklette temsil edilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here