Başkentte ‘Medeniyetler Korosu’ Rüzgarı Esti

0
126

medeniyetler korosu4Hatay’da kurulan, farklı meslek gruplarından ve üç semavi dinin mensuplarından insanların bir araya gelmesi ile dikkat çeken Hatay Medeniyetler Korosu, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Başkent’te Hatay Günleri etkinlikleri kapsamında verdiği konserle tüm Ankaralılara muhteşem bir gece yaşattı.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlenen konsere Hatay Valisi Ercan Topaca, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, Ankara’dan birçok kurum ve kuruluşun üst düzey yönetici ve temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

medeniyetler korosu5

Hatay Valisi Ercan Topaca, konserden önce yaptığı konuşmada, Hatay’ın evrensel nitelikli değerlerinden olan Medeniyetler Korosu’nun konseri ile tüm Ankaralıları buluşturmak istediklerini belirterek; “Koromuzun, Hatay’ın sahip olduğu zenginlikleri, güzellikleri, yansıtması açısından çok önemli bir işlevi var. Dünya genelinde vermiş olduğu başarılı konserlerle Hatay’ın kültürel mirasına büyük katkıları olan ve ülkemizin hoşgörü ikliminin tüm dünyaya duyurulmasına vesile olan Hatay Medeniyetler Korosu, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Başkentte Hatay Günleri etkinlikleri kapsamında birazdan vereceği konserle sizlere unutulmaz anlar yaşatacak” dedi.

 Halen var olan birtakım güzellikleri paylaşıp insanlara yeni bir ufuk açma, insanlığı doğruya ve güzelliğe çekme, medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle insanları bir arada tutma amacını taşıyan Koro; seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle ilimizde yüzyıllardır barış, hoşgörü ve kardeşlik içinde farklı inanç ve mezheplere sahip insanların bir arada yaşama kültürünü Ankaralılara anlatarak onlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here