Başkan Seyfi Dingil; “İskenderun’un Tarihi Kırılma Noktası Bugün!”

0
190

dingil protokol1Kentsel Dönüşüm, Feyezan Kanalı Islahı ve Enerji SA ile ilgili projelerin imza protokol töreni başkanlık makamında yapıldı

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun için hazırladığı büyük projelerden Kentsel Dönüşüm, Feyezan Kanalı Islahı ve Enerji SA ile ilgili yetkililerle dün makamında protokol töreni düzenledi. Protokolü imzalanan projelerin, İskenderun’un tarihi kırılma noktası olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’daki değişimi görmek için bir sene müsaade istedi.

Başkanlık makamında taraflar ile basının karşısına çıkan Belediye Başkanı Dingil, belediyenin artık kurumsallaştığını söyleyerek; “Bu kent hak ettiğini iktidardan alıyor. Önceki gün kentimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, feyezan kanalı ile ilgili sunduğumuz projemizi yerinde buldu ve hemen talimat vererek bugün bize 8 kişilik bir ekip gönderdi. Projemiz, üzerinde bazı değişiklikler yapılarak yeniden şekillendi. Çalışmalar içinde yer teslimi yapıldı.

Feyezan kanalını artık İskenderun için bela olmaktan kurtarıyoruz. Sahili, tepe mahalleleri ile birleştirip oralara da sosyal alanlar oluşturacağız. Kısaca sahili oraya taşıyoruz. Sosyal donatılar ile Diken Vadisi gibi olacak orası. Adına da ‘Veysel Eroğlu Kanalı’ adını vereceğiz. Orada yaşayan bizim insanımız sahildeki gibi bir yaşama kavuşacak. Kenti cumhuriyet meydanından çıkaracağım. İşyeri veya banka kurmak isteyen yatırımcıları Modern Evlere veya Mustafa Kemal Mahallesine yönlendireceğiz. Bizler büyük düşünüyoruz. Şehri 44 mahalleye yayacağız. Kimse ikinci sınıf olmayacak.

Kimseyi Mağdur Etmeyeceğiz

Kısaca İskenderun’un tarihi kırılma noktası bugün! Kentsel dönüşümün, feyezan kanalı ile birlikte koordineli olması açısından meydan mahallesinden çalışmalara başlanacak. Kentsel dönüşüm yapılacak yerdeki vatandaşlara hakkı kuruşu kuruşuna verilecek. Enkaz bedeli verip çalışmalara başlamayacağız. Orada kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Feyezan ile birlikte 4 mahallede toplam 77 hektarlık alanda gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm çalışması ile bu mahalleler yeni bir kimliğe kavuşacak. 1 yıl içerisinde orası tanınmayacak hale gelecek.

Bütün sahili ve şehri genel anlamda aydınlatılması için 3 trilyonluk bir yatırım için burada bir protokol imzalayacağız. Enerji hatları yeraltına alınıyor. Şehre iki akım girişi yapılacak. Elektrik kesilince diğeri devreye girecek. Yeni trafolar yapılacak. Biz hepsini düşündük. Bana sadece 1 sene müsaade verin. Bir insanı iki ayda idam etmeyin!” diye konuştu ve kente iktidarın nimetlerinin geldiğinin de altını çizdi.

dingil protokol2

Başkan Dingil, teleferik konusunda da önümüzdeki seçimin bitmesini beklediğini, karayolları projesinin çalışmasına da yakında başlanacağını ve Kanatlı Caddesinde olduğu gibi açık alışveriş merkezlerinin çoğalacağını kaydetti.

İskenderun’da etnik ayrım yapılıyor gibi bir şeyler duymak istemediğinin de altını çizen Başkan Dingil, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile yaşanan gelişmelerde aile içi tartışmaların olabileceğini fakat kendisinin İskenderun halkının malına sahip çıktığını, Başkan Savaş’ın yanlış bilgilendirildiği söylerken, gerçeğin tespit edilmesi ile kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Taşkınlar Sona Erecek

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü adına, Taşkın Etüt Planlaması başmühendisi Mehmet Cahit Kaya da yaptığı konuşmada; “Feyezan kanalının ıslahı için geldik. Sayısal haritalamasını tamamladık. Proje ihalesini yaptık. Yer teslimi yaptık. DSİ olarak ihale yaptık. Kanal 500 yıllık debiye göre hesaplanarak yapılıyor. Bu taşkının sona ermesi demek” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm İhalesini alan Ankara İmar Ltd. Şti. Yetkilisi Gürşen Çelik de; “Kentsel dönüşüm olacak yerlerde yerinde dönüşüm yapılacak. Çalışmalar bugünden itibaren arazi çalışması ile başladı. 4.5 milyona mal olacak bir proje 350 günde bitirilecek” dedi.

Demircan A.Ş. temsilcisi elektrik-elektronik mühendisi Fehim Alkan ise çalışmayla ilgili verdiği bilgilerde; “Belediye garajı ile sanayinin sonuna doğru olan enerji nakil hatları yer altına alınıyor, aydınlatması yapılıyor. Elektrik kesintileri için orda link yapılacak. İki branş arası bağlanıp bu bölgeden gelip bir taraftan kesinti olduğunda beslesin diye çalışmamız var. 5+ 5 yıl buradayız. Sanayinin başından yelken kulübünün orası aydınlatması yapılıyor, 8 km.lik bölüm. Beş yıl buradayız. Elektrik nakil hatlarının yeraltına alınması, havi hatlarda da düzenleme yapacağız. Yerin durumuna göre gerekirse 1.000 KV’lık trafolar konulacak. 5 yıl içerisinde tüm trafolar değişecek. Şehir şebekesi 6,2 idi biz ise onu 34’e çıkaracağız” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil şirket temsilcileri ile protokol imzaladı. Ardından da başkan ve beraberindekiler, belediye hizmet binasında oluşturularak, hizmete giren Ar-Ge Proje Etüt Merkezini gezdi ve projelerle ilgili sunum izledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here