Başkan Savaş’tan Kritik Toplumsal İnfial Uyarısı!

0
57

lütfü savaş38“Bugün Bir Olma, Sağduyu ve Aklı Selimle Hareket Etme Vaktidir”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ülkemizi son süreçte yasa boğan menfur terör saldırıları nedeniyle toplumda oluşabilecek infialin karanlık odaklara hizmet edebileceği uyarısında bulundu.

Seçimler sonrası ülkede kaos yaratılmak istendiğine vurgu yapan Başkan Savaş; “Ülkemizde genel seçimler sonrasında sistematik olarak oluşturulmaya çalışılan kaos ve güvensizlik ortamında güvenlik güçlerimize yöneltilen hain saldırılardan prim yapan terör örgütü, Türkiye’nin her tarafında karışıklıklara meydan verecek provokasyonlara başvurmaktadır. Neredeyse her gün gelen şehit haberlerinin yüreğimizi yakarak bizleri duygusal tepkilere sevk edeceği hassas bu ortamda, terör örgütü ve yandaşlarının ekmeğine yağ sürecek şiddet eylemlerine başvurulması ülkemizi iç savaş ortamına sürükleme fırsatı bekleyenlerin zaferi olacaktır” dedi.

Tüm hırsların bir kenara bırakılarak yüzyıllardır süregelen Anadolu’nun kardeşlik ve hoşgörü iklimini hatırlama ve bu minvalde ülkesinin bölünmez bütünlüğü için canını ortaya koyan şehitlerimizin emanetine her zamankinden daha fazla sahip çıkma vakti olduğunu ifade eden Savaş; “Bugün, her siyasi görüşün aklı selim davranarak teröre ve destekçilerine karşı bir olma ve ülkesini kaosa sürükleme fırsatı kollayanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bir bütün olduğunu bir kez daha hatırlatma vaktidir. Bugün, tüm farklılıklarımızla kenetlenerek ve farklılıklarımızın zenginlik olduğunu bilerek ‘Ayrılıkta azap birlikte rahmet vardır’ anlayışıyla şehit kanlarıyla sulanmış vatanımızın birlik ve beraberliğini kollama vaktidir.

Sokakları Çatışma Ortamına Çevirmek Karanlık Odaklara Hizmet Eder

Unutulmamalıdır ki, ülkemizin sağduyuyla hareket etmeye en çok ihtiyaç duyduğu bu hassas ortamda sokakları bir çatışma ortamına çevirmek, toplumsal bir tepki vermekten ziyade iç karışıklıklara sebebiyet vermeye hizmet edecektir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here