Başkan Savaş; “Taş Ocaklarının Takipçisi Olacağız”

0
131

lütfü savaş7Başkan Savaş İskenderun’da İncelemelerde Bulundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş ilçe ziyaretleri kapsamında kentimize geldi. Başkan Savaş, İskenderun’daki mahalle muhtarlarını ve vatandaşları ziyaret ederek İskenderun’un eksikleri hakkında bilgi aldı.

Sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Başkan Savaş, İskenderun’a bağlı Akarca, Kavaklıoluk, Bitişik, Orhangazi, Güzelköy ve Denizciler mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, amaçlarının Hatay’a hizmet etmek olduğunun altını çizerek; “Üzülerek söylüyorum ki İl Özel İdaresi ve Köy hizmetleri köylerimize hiç bir hizmette bulunmamış, alt yapı ve su sıkıntısı var. Bazı yerlerde altyapı yapılmış ama sık sık tıkanması söz konusu bizde ekiplerimizle müdahale ediyoruz” dedi.

lütfü savaş8

Çalışmalara altyapıdan başlanılacağını ifade eden Başkan Savaş; “Altyapıdaki sorunları büyük oranda giderme amacı içindeyiz. Su sıkıntısı için ise arkadaşlar aralıksız çalışıyorlar, bazı mahallelerde su sıkıntısını giderdik. 50 tane su kuyusu açacağız yeri ve projesi hazır ihale zamanını bekliyoruz” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Lütfü Savaş,  İskenderun Hat-Su hizmet binasını da bu hafta sonuna yetiştireceklerini belirtti. İskenderun Hat-Su hizmet binasında incelemelerde bulunan Başkan Savaş, İskenderun Hat-Su Hizmet binasının en kısa sürede hizmete açılacağının altını çizerek,  Hat-Su’nun İskenderunlulara hizmet vermeye başlayacağını müjdeledi.

İskenderun Akarca Mahallesi sakinlerinin Termik santrallerinin küllerinin mahallede depolanmasından ve çevreye kötü kokuları yaymasından şikayetçi olması üzerine Başkan Savaş, bu konunun yasal olarak inceletilip takip edileceğini ifade etti.

İskenderun’daki taş ocaklarının da hayatı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Savaş,  bunlarla ilgili de çalışmalarının olacağını söyledi.

Ziyaret sırasında Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl,CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu eşlik etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, gösterilen sıcak ilgilen dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here