Başkan Savaş; “Hatay İhsanoğlu’nun Yüzünü Ağarttı”

0
58

savaş-ihsanoğlu1Cumhurbaşkanlığı yarışı 10 Ağustos Pazar günü sonuçlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre uzlaşı adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Hatay’da yüzde 52,4 alarak en yakın rakibine yaklaşık 10 puan fark attı.

Uzlaşı adayı İhsanoğlu için Hatay’da birçok parti ve siyasi, destek çağrılarında bulunurken, şüphesiz Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar halka dokunan en önemli isim Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş oldu.

30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan Başkan Savaş, aynı tempo ile cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için mahalle mahalle gezdi ve vatandaşlara aday İhsanoğlu’nu tanıttı.

Zaman zaman CHP ve MHP milletvekilleriyle birlikte bu çalışmaları yürüten Başkan Savaş, Hatay’da alınan oy oranının Türkiye’ye örnek olması gerektiğinin altını çizerek, kendilerini dinleyen, kendilerine güvenerek Sayın İhsanoğlu’na oy veren herkese teşekkür etti.

Hataylıların, bir kez daha yüzünü ağarttığını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, destek verdikleri adayın Hatay’dan birinci çıkmasından duyduğumu memnuniyeti ifade etti.

Öte yandan Türkiye genelinde ilçeler bazında İhsanoğlu’nun en yüksek oy oranıyla kazandığı ilçeler arasında olan Defne ilçesi, İhsanoğlu’na yüzde 92,3 oranında destek vererek, büyük bir başarıya imza attı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here