Başkan Savaş; “Halka Hizmet Masa Başında Olmaz”

0
77

savaş-defne ziyaret1Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Defne İlçesi Muhtarları ve Defne ilçe mahalleleri sakinleri ile Öz Defne Restoranda bir araya geldi.

Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mehmet Ali Edipoğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç ve Turunçlu mahalle Muhtarı aynı zamanda Defne Muhtarlar derneği Başkanı Muhsin Demirel ile bir araya gelen, HBB Başkanı Savaş, 2015 yılının tüm Hataylı hemşerilerine huzur, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

İbrahim Yaman; “Bizim Mesleğimiz Sorun Çözmek”

En büyük sorunu yol sorunu olduğunu ifade eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, bu konuda Başkan Savaş’a desteklerinden ötürü teşekkür ederek; “Yol sorunu konusunda Lütfü Başkana çok teşekkür ediyorum. Asfalt robotunu biz aldık ancak asfaltımızı Lütfü Başkanımız karşıladı, bizden desteklerini esirgemedi Hatay’ın her yerine koştu. Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözü HBB Başkanı Lütfü Savaş’a bıraktı.

savaş-defne ziyaret2

Muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Savaş muhtarlarla birlikte çözüm yolu aradı. Başkan Savaş konuşmasında Hatay için birçok önemli konuya da değindi. Başkan Savaş; “İlimizin her yerinde asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor Beton asfalt yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Köy yolları özellikle dağ köylerinin yolları genişletilecek ve asfaltlama yapılacak.

HATSU’nun il özel idaresinden kalan 1 milyon TL borcu var doğarken büyük bir borç ile doğduk yatırım imkanımız yok büyükşehirle birlikte 13 milyon TL borç ödüyoruz” dedi.

Vatandaşa söz hakkı veren Başkan Savaş sorulan ‘Antakya girişi yolu ne zaman düzelecek?’ sorusu üzerine Başkan Savaş; “Antakya girişi çevre yolundan kavaslıya kadar olan kısım bizimdi. Kanun bize yetki verirse borçlanıp ilçelerimize destek vermeye hazırız. Özellikle asfaltlama içme suyu, kanalizasyon. Asi Nehri temizlenmesi ile ilgili projemiz var ancak bu Suriye’den gelen kısmını da kapsadığı için Avrupa Birliği projesine giriyor. HATSU Su borçları Ocak ayından itibaren zamlı gelecek bu aydan önceki borçlarda herhangi bir zam söz konusu değil olamazda. Borçlar 0 faizle ödeye bildiği kadar istenildiği kadar taksitle ödenebilecek” diyerek muhtarların bütün sorularına açıklık getirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş halk toplantılarına ara vermeden devam etti. Başkan Savaş, Armutlu camii taziye salonunda Armutlu ve Elektrik mahalle sakinleri, hemen ardından ise Sümerler Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği, Harbiye ve Çekmece Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Halk toplantılarında her iki belediye başkanı da soruları yanıtladı, sıkıntılara halk ile birlikte çözüm aradı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here