Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü; “Açlık Sınırı Altında Asgari Ücret Belirlenmesini Protesto Ediyoruz”

0
78

emep açıklama10Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, asgari ücrete yapılan yüzde 3+3’lük zammı protesto etti. İlçe örgütü yaptığı yazılı açıklamada; “2015 yılına elektrik, doğal gaz, ulaşım, sigara, alkol, vergi ve trafik cezalarına yapılan yeni zamlarla uyandığımızı da düşünürsek asgari ücrete yapılan zam 2 gün geçmeden erimiş oldu” dedi.

Emek Partisi İlçe Örgütü, asgari ücretin patronların lehine belirlendiğini, emekçiler olarak bunu kabul etmediklerini vurgulayarak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Bizi açlık sınırının bile altında, yaşamaya mahkum eden bu asgari ücret düzeyini kabul etmiyoruz. Biz işçilere sormadan, yalnızca patronları gözeterek asgari ücretin belirlenmesi adaletsizliktir. Yıllardır işçiler olarak ürettiklerimiz patronların kasasını doldurmakla kalmadı. Yolsuzluk ve rüşvet ile AKP yönetici ve yandaşlarının zenginleşmesini de sağladı. Gece gündüz çalışarak üretilen değerler işçilerin dışında herkesi mutlu etti. Şimdi Hırsızlar bizim nasıl yaşayacağımıza karar veriyor. Asgari ücreti belirliyorlar.

Kaynak yok diye işçiye cimri olanlar iş kendilerine gelince oldukça bonkör. 2015’te vekil maaşları 15 bin lira olacak. Cumhurbaşkanın maaşı ise 43 bin lira… Asgari ücretle yaşam mücadelesi veren biziz ama ne kadar olacağına tuzu kuru patronlar ve patronların emrinde olan hükümet karar veriyor. Sefalet düzeyindeki asgari ücreti metal patronlarının dayattığı 3 yıllık sözleşme ve düşük ücreti iş cinayetlerinde onar-yüzer öldüren güvenliksiz çalışma koşularını kabul etmiyoruz. Patronların ve Sermaye Hükümetlerinin bize dayattığı kölece çalışma karşılığı, açlık ve yoksulluk içinde yaşamayı kabul etmeyelim. İnsanca Yaşanacak bir ücret ve insanca bir yaşam için birleşelim. Birleşe-Birleşe Kazanacağız!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here