Başkan Dingil; “Herkes Haddini Bilecek!”

1
112

bld-meclis toplantısı33Belediye Meclisinde Darp İddiaları Konuşuldu…

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı. İki eksikle toplanan belediye meclisinde gündem dışı konular dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan darp iddialarına hakkında ‘Bu davranış size uygun bir davranış değildir’ diyen CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik; “Hukuka saygılı bir belediye istiyoruz” diye konuştu. Belediye Başkanı Seyfi Dingil de darp yok diyerek; “Komplo kurdu ama bu hataya düşmedim!” dedi.

CHP ve MHP Grup başkanları tüm vatandaşların ve İslam Aleminin mübarek kurban bayramını kutlayarak konuşmalarına başladılar.  Gündem dışı ilk konuşmalarda ilk söz alan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, Belediye Başkanı Dingil’e hitaben; “Geçtiğimiz günlerde siz talihsiz bir olay yaşadınız. Bu durum sadece bizi değil, İskenderun halkını da rencide ve rahatsız eden bir olaydır. Siz bu kentin şehrüleminisiniz. Aranızda nasıl bir konuşma geçti tam olarak bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla, sizin söylenenlere daha saygılı ve aklıselim yaklaşmanız gerekirdi. Siz bu şahsa baskı yapmışsın! Onunda mahkeme kararı var. Daha sonra da sizin korumalar gelip tartaklamış. Bu davranış size uygun bir davranış değildir. Bu vakaların bir daha yaşanmaması diliyoruz. Böyle bir belediye anlayışı da istemiyoruz. Bizler hukuka saygılı bir belediye istiyoruz. Sizi de böyle görmek istiyoruz” derken, doğru tasarruflarda ve İskenderun’u kalkındıracak her çalışmada belediye idaresinin yanında olacağının da altını çizdi.

bld-meclis toplantısı34

Komplo Kurdu Ama Bu Hataya Düşmedim!

‘Bu olay keşke yaşanmasaydı!’ diyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil de olayla ilgili olarak; “Bu arkadaş belediyeyi aldıktan sonra bize geldi 1-2 ay süre istedi. Takdir edersiniz ki yeni yönetime gelen her belediye başkanı ekibi ile bu kenti yönetmek ister. Bizde idare ettik, 6 ay oldu. İnanın 8 saat bile çalışmadı. Bende odama çağırdım. El kol hareketi yaptı. Arkadaşlar geldi onu dışarı çıkardılar. Keşke böyle olmasaydı. Başkan ekibi ile gelir, sistem böyledir. Ama darp yok! Bu bir komplodur. Benim kendisine vurmamı bekledi ama ben bu hataya düşmedim. Herkes haddini bilecek” dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Abit Erol’da herkesin o makama nasıl davranacağını bilmesi gerektiğini, o kişinin de bunu bilmesi gerektiğini söyledi.

MHP’liler Garajdaki Hurdaları Sordu

Belediye meclisine sunulan önergeler içerisinde en dikkat çekici olanı, MHP Meclis Üyesi Osman Çolak’ın önergesi oldu. Belediye garajındaki hurdaları soran Çolak, garajdaki eşyaların hurdacılara satıldığını, bununla ilgili güvenlik kameralarının eylül ayı görüntülerinin incelenmesini ve tarafına da bildirilmesini istedi. Bu konuya ilişkin konuşma yapan Başkan Seyfi Dingil; “Bize bağlı altı garaj var. Hepsi de delik deşik. Teslim aldığımızdan beri bize katılan belde belediyelerdeki hurdalar tek tek gidiyordu. Bunun önüne geçmek için kamera sistemini ben koydurdum” dedi.

Daha sonra gündem maddesine geçildi. Gündemin birinci maddesi ile ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik; “Stratejik planın, meclis üyelerinin görüşü alınmadan yapılması sizin eksikliğinizdir. Bu plana baktığımızda da içerisinde halk, insan, toplum, hizmet yok. Sosyal kültürel etkinlik yok. İnsana hizmet yok. Belediyecilik toplumsal bir çalışma alanıdır. Tabiî ki bu bizim anlayışımızdır. Bu sizde yok. Sizin yapacağım dediğiniz projeler dahi bu planda yok. Mahiyetsiz, içeriksiz ve kenti yüceltecek hiçbir şey yok” dedi. Stratejik planın insan ve birey odaklı olduğunu söyleyen Başkan Seyfi Dingil; “Bu plan İskenderun’un planıdır. Şahsi bir şey yok içerisinde. İnsanı dışlama gibi bir teşebbüsümüz olamaz” derken, planda bazı eksikliklerin olduğunun da altını çizerek, bunun komisyonda giderileceğini söyledi.

İlk maddenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından diğer maddelerde sırasıyla görüşülerek oylandı.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here