Eczacı Ali Aslan, Milletvekilliğine Aday Adaylığını Duyurdu…

0
136

ali aslan açıklama2“Çocuklarımızın Emperyalizmin Amaçları Doğrultusunda Kullanılmasına Karşıyım”

İskenderun Ayna Kültür ve Sanat Derneği ile Evimiz İskenderun Süpürge Derneğinin Çarşamba sohbetlerine davet edilen Eczacı Ali Aslan, ilaç sektörü ve siyasete yönelik söyleşi gerçekleştirdi. Vatandaşları ilaç alırken, eczanelerden eşdeğer ilaç talep etmelerini isteyen Eczacı Ali Aslan, CHP’den Hatay Milletvekilliği için aday adayı olduğunu da duyurdu.

Sağlık alanında gidişatın hiçte iyiye gitmediğinin altını çizen Eczacı Ali Aslan; “Sağlıkta dönüşüm henüz oturmadı. Bundan dolayı da en büyük yükü biz eczacılar çekiyoruz. Evet, ilaca erişim kolaylaştı ama ilaç fiyatları arttı. Bugün itibari ile bazı ilaçlarda taban fiyat uygulaması başlıyor. Hiper tansiyon, diyabet ve hepatit ilaçları gibi ilaçları kapsıyor taban fiyat uygulaması. Örnek verecek olursak, kurumun belirlediği A ilaç için 10 lira öderim diyor. Doktorun yazdığı ilacın fiyatı 15 lira ise aradaki 5 liralık farkı hastalar ödemek zorundalar. Kısaca bu uygulamadan işçi, emekli ve memur sıkıntıya uğrayacaktır. İleride bu taban fiyat uygulaması bütün ilaçları kapsayabilir, bu durumda vatandaşın cebinden ödeyeceği fiyat artacaktır. Taban fiyat uygulamasında ilaçta oluşabilecek farkı hasta (Klinik) raporlu olsa dahi ödeyecek. Ayrıca, bazı ilaçlar ucuzladı ama o ilacın bulunabilir olması önemlidir. Ama maalesef o ucuzlayan ilacı bulamama tehlikesi ile karşı karşıyayız. Örneğin Novaljin ucuzladı ama piyasada yok” diye konuştu.

ali aslan açıklama3

Vatandaşlardan, eczacıdan eşdeğer ilaç talep etmelerini isteyen Aslan; “Vatandaşlarımızı bir konu da bilgilendirmek istiyorum; eş değer ilaçtan çekinmesinler. Eczacınızın önereceği eşdeğer ilacı daha ucuza alabilirsiniz. Ucuz ilaçlar yerli ilaçlardır. Ucuz diye kalitesiz olduğu fikrine kapılmayınız. İthal ilaçlar, ülkemize getirilmesinden kaynaklanan nedenlerden dolayı daha pahalıdır. Etkisi her iki ilaçta aynıdır. Eczacınız size önermiyorsa sizler, ondan eşdeğer ilaç talep edin. Bu şekilde hem az para ödemiş olacaksınız hem de ülke ekonomisine de katkı sunmuş olacaksınız” dedi

Ben Milletvekilliğine Adayım!

Önümüzdeki genel seçimlerde Hatay Milletvekilliğine aday adayı olduğunu da duyuran Eczacı Ali Aslan; “Günümüzde ülke ve Hatay çok ciddi sıkıntı içerisindedir. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı da Kürt sorunu, daha sonra ekonomi, eğitim ve adalet olarak sıralanabilir. Üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinin bu sorunların üstesinden geleceğine inancım sonsuzdur. Bu sorunların çözümünün tek başına yapılamayacağını da biliyoruz. Toplum ile birlikte hareket ederek çözeceğiz. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk, hep birlikte de sorunlarını çözeceğiz. Yanı başımızda katliam yaşanıyor. Ortadoğu’da yaşanan bu gelişmeler ‘Arap Baharı’ değil, ‘Arap cehennemidir!’ savaş en büyük sağlıksızlıktır. İnsanları bir dakika bile fazla yaşatsak mutlu oluyoruz. Bu Ortadoğu’da yaşanan savaşın ülkemize sıçramaması için gereken tüm çabayı sarf edeceğiz. Ayrıca şuanda görüşülmekte olan tezkerede, çocuklarımızın emperyalizmin amaçları doğrultusunda kullanılmasına ben Ali Aslan olarak karşıyım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here