Çelik-İş Sendikası Genel Merkezinden “İşçi Sayısı” Açıklaması!

0
95

çelik-iş açıklama9“Hak Ettiğimiz Yetkimizi Bakanlıkta da, Hukukta da Alacağız”

Çelik-İş Sendikası Genel Merkezi tarafından, İsdemir’deki üye sayıları konusunda bir açıklama yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi kayıtlarındaki üye sayılarının 2760 olduğunu ifade eden Çelik-İş Sendikası Genel Merkezi, bu durumda yetkinin kendilerinde olacağını duyurdu.

Çelik İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada diğer sendikanın iddialarına da yer verilirken, kamuoyunu bilgilendirmek üzere resmi kayıtlara göre yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Sendika olarak, İsdemir’de de tüm çalışanlarımızın ekonomik, mali ve sosyal haklarının en iyi konuma getirilmesi için her zaman mücadele ettik, birlik ve beraberliği savunduk. Maalesef, sarı sendika ise ahlaki olmayan tekliflerle İsdemir’deki siz değerli çalışanlarımızın huzurunu bozmaya yönelik adımlar attı. Ancak İsdemir çalışanlarımız, her türlü kara propaganda ve iftiraya, ahlaki olmayan tekliflere kulak asmamış, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan sarı sendikaya taviz vermemiştir.

Normal süreçte İsdemir A, B ve C gruplarının toplam sayısı 5409’du. Sendikamız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na 3 Eylül tarihi itibari ile yetki belgesi için müracaatta bulunmuş olup, Bakanlıkta çıkan üye sayımız, 2760 olarak tespit edilmiştir. Sendikamız Çelik-İş, buna göre % 52’ye ulaşan bir oranla yetkilidir. Ayrıca sendikamız, toplu sözleşmemizde olmayan bir unvanla alınan 330 elemanın çoğunluğu etkilemeye yönelik işverenlik tasarruf ve işlemlerinin tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan hukuki inceleme talep etmiştir.

1 Eksik Olursa İstifa Ederiz!

Gerçekler ortadayken, yalancı ve iftiracı sarı sendika, sürekli olarak siz işçi kardeşlerimize yalan üye sayılarını verdiler. En son 1 Mayıs’ta 2193 üyelerinin olduklarını söylediler. Fakat o günde söyledik, bu sayılar yalan dedik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda sarı sendikanın 3 Eylül itibari ile üye sayıları 1590’dan 1 fazla olursa, Çelik-İş Sendikasının üye sayısı ise 2760’dan 1 eksik olursa, istifa etmeye hazır olduğumuzu söyledik, söylüyoruz.

Malum zevat ise Çelik-İş’in bu sayıları doğru çıkarsa namusu ve şerefi üzerine yemin ederek istifa edeceğini kamuoyuna açıklamıştır. Emeğe ve çalışanlara saygısı varsa, verdiği bu sözü hemen yerine getirip istifa eder.

Sarı sendika, yalanlarının ve iftiralarının ortaya çıkacağının korkusuyla, 3 Eylül’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na müracaat dahi edemedi. Ereğli ile İsdemir’in tek işletme olduğunu iddia eden bir uydurma dilekçe verdiler. Bu iddiaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından reddedildi. Yani 1 yıllık bu yalanları sona ermiştir. Böylesi bir düşünceyi söyleyenler, gerçekten sendikal bilgilerinin ne düzeyde olduğunu ortaya koymuşlardır.

Bu sarı sendikanın İsdemir’de yaptıkları ilk değildir. Kardemir ve MMK Metalurji’de de aynısını yapmışlardır. Bu süreç işçi kardeşlerimize zarar vermiştir. Sendikamız Çelik-İş, Kardemir ve MMK Metalurji’de iş mahkemelerinde yetkiyi almıştır.

Çelik-İş’in Yetkisi Onaylanacaktır

Tüm bu süreçler yaşanırken, son anda kapsam dışı, toplu sözleşmemizde olmayan bir unvanla 330 eleman alımı yapılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda inceleme başlatmış olup, sonuç itibariyle bu konuda Bakanlık ve iş mahkemesi karar verecektir.

Tekrar belirtmek gerekir ki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İsdemir’de tespit ettiği 2760 üye sayımız ile yetkili sendika Çelik-İş’tir. 3 Eylül de hak ettiğimiz yetkimizi bakanlıkta da, hukukta da alacağız. Adalet tecelli edecek ve Sendikamız Çelik-İş’in yetkisi onaylanacaktır. Bizim kendimize güvenimiz tamdır. Sarı sendika ise, İsdemir çalışanlarımız arasında huzursuzluk, sıkıntı ve çatışma çıkartmakla kalacaktır.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da tahriklere gelmeden birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Her zaman emeğin ve işçinin yanında, ilkeli ve etkili Sendikamız Çelik-İş’in çatısı altında bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya devam edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle sürecin çalışanlar, sendikamız ve işyerimiz adına hayırlı olmasını diler, ayrıca önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here