Başarılı İş Kadınları Başarı Sırlarını Anlattılar

0
113

Mustafa Kemal Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu (KAGİT) tarafından organize edilen, mesleğinde başarılı kadın girişimcileri öğrencilerle buluşturan ‘Kadın Girişimcileri Konferansı’ MKÜ Atatürk Konferans salonunda yapıldı.

Konferansa MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci, başarılı iş kadınları Zuhal Mansfield ve Zeynep Rüstemoğlu ile çok sayıda iş kadını ve öğrenciler katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen konferansta yaptığı konuşmada, başarılı bir iş kadını olmak için taşınması gereken şartları öğrencilere anlattı. Ugutmen, başarılı bir iş kadını olabilmek için öncelikle risk alınması gerektiğini ve bu riskin olumlu hale dönüştürülmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Risk almadan bir işe girişilemeyeceğini özellikle vurgulayan Ugutmen; “Başarılı bir iş kadını olabilmek için öncelikle kararlı ve cesur olmalısınız. Kendinize olan güveniniz ve planınıza olan inancınız asla değişmemeli, asla ve asla atılım yaparken korkmamalısınız” dedi.

Kadınların iş hayatına atılırken erkeklerden birçok üstün özelliğe sahip olduklarını bilmeleri gerektiğinin de altını çizen Ugutmen; “Bir işe başlarken kendinize rakip olarak gördüğünüz erkeklerden asla çekinmeyin. Onlardan birçok üstün yönünüz olduğunu unutmayın. Her zaman için dikkatli ve fırsatçı olun. Elinize geçen fırsatları avantaja çevirmeyi öğrenin. İşinde ilk olan ve gelişmeye açık olan fikirlere sahip çıkın. İşinizde markalaşmayı önemli ölçüde bir iş kolu haline getirin. Cesaretli, yenilikçi ve üretken olun” diye konuştu.

Başarılı bir iş kadını olmak için ailenin asla arka planda bırakılmaması gerektiğini anlatan TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mehpare Kileci ise, başarılı olabilmek için asıl anahtarın mantıklı olan her şeyi göz önünde bulundurmaktan geçtiğini belirtti. Toplumda var olan kadın olgusunun değişmesiyle birlikte kadınların çalışma hayatlarında yer almasının artacağını aktaran Kileci; “Toplumda kadınların başarılı olamayacağı yönünde bir önyargı bulunuyor. Aslında bu ön yargıyı oluşturan da yine bizler yani kadınlarız. Annelik duygusuyla her olaya erkeklerden daha farklı bir bakış açısıyla baktığımız için bu dezavantajı biz oluşturuyoruz. Şunu unutmayın ki başarılı olabilmenin ana kaynağı güçlü bir aile yapısıdır” diye konuştu.

Toplantıda başarılı iş kadınları Zuhal Mansfield ve Zeynep Rüstemoğlu’da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, konferansa konuşmacı olarak katılan başarılı iş kadınlarına plaket verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here