Nihal Atakaş Cami’nin Temeli Atıldı

0
395

sahil cami tören1Başkan Dingil; “İskenderun Artık, Daha Modern ve Çağdaş Bir Kent Olacak”

İskenderun Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde projelendirilen ve hayırsever işadamı Recep Atakaş tarafından sahil bulvarına yaptırılacak olan Nihal Atakaş Camii’nin temeli dualarla atıldı. Temel atma töreninin ardından caminin protokolü ise, Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iş adamı Recep Atakaş tarafından imzalandı.

Sahil kordonu üzerinde yapılacak olan Nihal Atakaş Camii’nin temel atma törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, eski Hatay Valileri Abdulkadir Aksu ve Zeki Şanal, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Ahmet Karayiğit, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve çevre ilçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile iş dünyasından birçok isim katıldı.

sahil cami tören2

Temel atma törenine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir’in Kuran-ı Kerim tilaveti okuması ile başlandı. Okunan duaların ardından söz alan Hayırsever işadamı Recep Atakaş, eşi Nihal Atakaş ile sohbetlerinde hep bir camii yaptırmayı planladıklarını ifade edip iş adamlarıyla buluşan ve camii yaptırma teklifi sunan Hatay Valisi Ercan Topaca’nın bu teklifini düşünmeden kabul ettiğini söyledi. Sahil kordonu üzerinde yapılacak olan camiye eşinin camii yaptırma fikri üzerine eşinin ismini verdiğini söyleyen İşadamı Recep Atakaş, caminin sahil kordonu üzerinde gerdanlık gibi duracağını kaydetti.

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan,  bir konuşma yapıp Camii’nin hayırlara vesile getirmesini dilediler.

sahil cami tören3

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un güzelliğine güzellik katacak olan Nihal Atakaş Camii’nin yapımından duyduğu mutluluğu ve sevinci dile getirdi. İskenderun’un hizmetlerle hızla ilerleyen bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Seyfi Dingil; “Camilerimiz birliğimizin ve dirliğimizin simgesidir. Allah en kısa sürede bu camimizde namaz kılmayı, dua ve secde etmeyi bizlere nasip etsin! İskenderun Belediyesi olarak iktidarımızı da arkamıza alarak Yeni İskenderun’u inşa ediyoruz. TOKİ, Feyezan Kanalı, Kentsel Dönüşüm ve temelini atacağımız Nihal Atakaş Camiimizle İskenderun artık, daha modern ve çağdaş bir kent olacak. Bu camimizi kentimize kazandıran hayırsever iş adamımız Recep Atakaş’a İskenderun halkı olarak sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

sahil cami tören4

Bir süre önce hayırsever iş adamları ile bir araya geldiklerini ve ihtiyaç doğrultusunda İskenderun İlçesinde 5 ayrı camii yapımı planladıklarını ifade eden Hatay Valisi Ercan Topaca ise, Nihal Atakaş Camii’nin kentin sembolü haline geleceğine söyledi.

Sona eren konuşmaların ardından kurban kesimi yapıldı ve Nihal Atakaş Camii’nin zeminine ilk harcı döküldü. Yaklaşık 3 bin kişi kapasitesi olacak olan Camii’nin imza töreni ilçe belediye sosyal tesislerinde gerçekleşti. İmza töreninde İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından Recep ve Nihal Atakaş’a plaket takdimi yapıldı.

sahil cami tören5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here