Barbaros Mahallesi ile Yunus Emre Mahallesi Şampiyonluğa Uzandı

0
312

bld-turnuva5İskenderun Belediyesi 3. Geleneksel Mahalleler Arası Futbol Turnuvası Sona Erdi

İskenderun Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İskenderun Geleneksel Mahalleler Arası Futbol Turnuvası tamamlandı. Final müsabakalarında, başlama düdüğünden önce Reyhanlı’daki saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlar için yapılması gereken ödül töreni ise Reyhanlı’da yaşanan acı olay nedeniyle İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in isteğiyle ertelendi. Ödül töreni ileri bir tarihte yapılacak.

27 Nisan’da Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in başlama vuruşu ile başlayan ve 12 Mayıs’ta oynanan final müsabakalarının ardından, mahalleler arası turnuvanın şampiyonları da belli oldu. Bu yıl ilk defa Büyükler ve Gençler olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvada, Büyükler kategorisinde Barbaros Mahallesi, finalde Buluttepe Mahallesini 6-3 yenerek şampiyon oldu. Gençler kategorisinde ise Yunus Emre Mahallesi, Meydan Mahallesini normal süresi 2-2 biten müsabakada penaltılar sonucunda 5-3 yenerek mutlu sona ulaştı.

bld-turnuva6

Final gününde her iki kategoride de oynanan üçüncülük müsabakalarında ise, Gençlerde Barbaros Mahallesi, Gürsel Mahallesini 4-2 yenerek üçüncülüğü elde ederken, Büyükler kategorisinde Pınarbaşı Mahallesi, Gürsel Mahallesi ile oynadığı ve normal süresi 4-4 biten müsabakanın penaltı atışları sonucunda 9-7 galip gelerek üçüncülüğü elde etti.

TFF Hatay İl Hakem Kurulu tarafından atanan hakemlerin görev aldığı turnuvanın, organizasyonunu Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Herkes İçin Futbol İskenderun İlçe Sorumlusu Murat Ünal üstlendi. İskenderun Belediyesi’nin ambulansı ve sağlık memurunun da hazır bulunduğu turnuvada, sporculara sağlık memuru gerekli durumlarda müdahale etti. İskenderun’un 28 mahallesinin katılımıyla yapılan ve dostluk havasında geçen turnuva süresince, sporculara ve seyircilere komplekse kurulan çadır içerisinde çay ikram edildi.

Büyükler Kategorisinde oynanan final müsabakasının bitiş düdüğü ile birlikte turnuvanın organize edilmesinde görev alan Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, final oynayan her iki takım oyuncuları ve müsabakanın hakemine tatlı ikramında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here